Cum sa alegi un sport potrivit pentru copilul tau

Cum sa alegi un sport potrivit pentru copilul tau

Sportul este important in viata copiilor, deoarece ii ajuta sa dezvolte un stil de viata mai sanatos. Pe langa avantajul pe care sportul il are asupra sanatatii, acesta are si avantaj pentru viata sociala a copiilor. Prin sport, copiii invata sa lucreze in echipa, sa imparta si sa isi asume responsabilitati. Insa nu toti copiii stiu de cand se nasc ce sport isi doresc sa practice. De aceea, uneori este de datoria ta, ca parinte, sa il ajuti pe copil sa aleaga un sport potrivit pentru el. In continuare, iti vom arata cum sa iti ajuti copilul sa aleaga un sport potrivit.

Este copilul pregatit pentru sport?

In jurul varstei de 6-7 ani, majoritatea copiilor detin suficiente abilitati fizice si mentale pentru a putea face parte din sporturi organizate. Conform specialistilor in domeniu, copiii pot fi lasati sa practice sporturi din momentul in care incep sa manifeste interes pentru un sport. Pentru inceput, trebuie sa inceapa cu activitati care nu sunt greu de realizat, precum aruncatul mingii, sutarea mingii sau inotul usor. Pe masura ce dezvolta coordonarea mana-ochi, se poate discuta despre practicarea unui sport de echipa.

Pentru inceput, incearca sa alegi un sport de echipa mai putin competitiv. In plus, este recomandat sa tii cont si de trasaturile fizice pe care le necesita un anumit sport. Anumite sporturi necesita o inaltime potrivita sau un anumit grad de putere. Pentru a afla daca un sport este potrivit pentru copilul tau, in functie de astfel de cerinte, discuta cu antrenorul.

La ce sport este bun copilul tau?

Inainte de a alege un sport potrivit pentru copilul tau, este necesar sa te gandesti la calitatile si la temperamentul copilului. Poate copilul tau face fata la un numar ridicat de antrenamente saptamanal? Are o fire competitiva? Are spirit de echipa, sau prefera sa faca lucrurile individual? Indiferent de personalitatea copilului tau, vei gasi un sport potrivit.

Incurajaza-ti copilul sa incerce diferite sporturi, pentru a descoperi la care este bun si care ii place. Daca are o buna coordonare mana-ochi, ar putea practica sporturi precum tenisul. Daca nu, ar trebui sa incerce in schimb dansul sau artele martiale. Daca nu ii place in mod deosebit competitia sau scorul, ar trebui sa isi indrepte atentia spre sporturi care presupun eforturi individuale, precum alergatul, inotul sau tenisul.

Atunci cand iti doresti sa gasesti un sport potrivit pentru copilul tau, nu tine cont doar de ideile si dorintele tale. Pune accentul pe ceea ce isi doreste copilul tau. Copiii au tendinta sa fie atrasi de sporturi la care considera ei ca sunt buni.

Alege un sport potrivit

In cazul in care copilul tau refuza sa faca un anumit sport, trebuie sa descoperi care sunt cauzele. Poate nu ii place sa fie activ, nu ii place acel sport, sau exista anumite probleme sociale in cadrul echipei. Dupa ce descoperi problema, trebuie sa decizi daca este potrivit sa il convingi sa continue practicarea sportului respectiv sau sa il indrumi spre un alt sport.

Daca sporturile traditionale nu il intereseaza pe copilul tau, poti gasi un alt sport care sa il atraga. Iar la inceput, s-ar putea chiar sa isi doreasca sa schimbe periodic sportul pe care il practica. Acest lucru ar putea fi util pentru a gasi acel sport potrivit pentru preferintele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =