Cum afecteaza marketingul digital afacerea ta

Cum afecteaza marketingul digital afacerea ta

Impactul creat de marketingul digital este foarte important pentru dezvoltarea marcii tale. Insa daca esti doar la inceputul afacerii, marketingul digital poate reprezenta o provocare destul de mare. In continuare, iti vom prezenta legatura dintre marketingul digital si afacerea ta, pentru a te ajuta sa intelegi de ce este important acest tip de marketing in dezvoltarea afacerii tale.

Conceptul de a deveni viral

Conceptul de a deveni viral s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada si este deja integrat in tot ceea ce inseamna lumea virtuala. In ziua de azi, exista tot felul de metode prin care poti deveni viral. Printre ele se numara meme-urile, semnalele, buzz-urile, titlurile care atrag click-uri, posturi in trend si hashtag-uri. Scopul acestor metode este de a imprastia continutul cat mai repede in lumea virtuala.

Majoritatea clientilor noi pe care ii vei observa venind din lumea virtuala intra in contact cu compania ta prin intermediul celui mai popular si mai distribuit continut. Marketingul digital este punctul zero al gasirii de noi oportunitati si transformarea lor in clienti. Insa nu orice tip de marketing digital este eficient, ci el trebuie sa fie creat cu atentie.

Puterea profilelor

Un alt aspect important al marketingului digital il reprezinta profilele companiilor. Acestea sunt esentiale in imaginea pe care o prezinti potentialilor clienti. In prezent, utilizatorii de telefoane mobile sunt usor influentati de profilul unei companii. Potentialii clienti pot vedea profilul unei companii pe Google si Facebook, precum si pe alte retele de socializare. Acolo, au acces la informatiile tale si recenziile primite de catre compania ta, iar aceste lucruri le influenteaza deciziile. De aceea, este esential sa depui efort pentru a crea un profil business cat mai curat, autentic, prevazut cu informatiile necesare despre companie, precum si atragator. Profilul trebuie realizat cu un continut de calitate.

Raspandirea continutului in marketingul digital

Consumatorii iau deciziile privitoare la cumpararea unui produs sau serviciu vazand doar cateva elemente de continut disponibile pe canalele lor favorite, abia apoi in functie de preferinte. Acest lucru inseamna ca este esential sa distribui continut complex si consistent. Este necesar ca tonul si mesajele sa fie aceleasi in toate tipurile de continut pe care le distribui, pentru a crea imaginea companiei. Odata ce ai creat continutul specific companiei tale, este timpul sa o distribui in diverse canale din acelasi domeniu de interes. Astfel, continutul tau ajunge la un numar mai mare de persoane care ar putea fi interesate.

Semnale sociale si trafic

Semnalele sociale se refera la tot ceea ce are legatura cu continutul social, incluzand aprecierile, distribuirile de continut si comentariile. In general, este sanatos pentru marca ta sa ai cat mai multe astfel de semnale sociale. Acest lucru indica faptul ca multi oameni sunt atrasi de un anumit tip de continut si acesta ii ajuta sa inteleaga despre ce este compania ta. Asadar, semnalele sociale sunt adeseori utilizate pentru a determina cat de puternica este o anumita marca.

Interactiunea directa cu consumatorii

Marketingul digital iti ofera numeroase oportunitati de a interactiona direct cu consumatorii si cu potentialii clienti. Acestea sunt conversatii reale, astfel ca au efecte permanente asupra perceptiei consumatorilor referitoare la marca ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =