Sfaturi pentru fotografii de familie de Craciun reusite

Sfaturi pentru fotografii de familie de Craciun reusite

Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun si incepi sa te gandesti la fotografiile de familie. Fiecare familie isi doreste sa imortalizeze cat mai bine momentele magice petrecute impreuna, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Daca iti doresti ca in acest an sa ai fotografii de familie de Craciun cu adevarat deosebite, atunci iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute.

Pregatirea pentru cele mai reusite fotografii de familie de Craciun

Pentru orice succes, indiferent de domeniu, este nevoie de o pregatire atenta. Asadar, asigura-te ca te pregatesti pentru a capta fiecare eveniment planificat. Iata cateva lucruri pe care sa le ai in vedere:

  • Pregateste camera. Mai ales daca evenimentul pe care iti doresti sa il imortalizezi este in alta locatie decat acasa, asigura-te ca nu uiti sa iei camera cu tine.
  • Asigura-te ca bateriile sunt incarcate si, eventual, ca ai baterii de rezerva sau un incarcator.
  • Pregateste-te cu carduri de memorie extra, care sa fie goale si pregatite pentru a fi umplute.
  • Asigura-te ca lumina va fi buna in locatia in care vei face pozele. Daca nu este suficienta lumina, asigura-te ca ai luminile necesare.

Balanta de alb

In cazul in care pozele vor fi realizate in lumina artificiala, asigura-te ca setezi balanta de alb corespunzator.

Improvizeaza o cabina foto

Probabil ca nu iti permiti sa inchiriezi o cabina foto special pentru evenimentul in familie. Asta nu ar trebui insa sa te impiedice de la a avea una. Poti sa improvizezi o zona pentru fotografii, unde vor fi fotografiati musafirii. Pentru ca totul sa iasa bine, poti sa amplasezi camera pe un tripod si sa fotografiezi musafirii pe masura ce ajung. Iar daca iti doresti ca magia Craciunului sa fie surprinsa in fotografii, poti sa amplasezi in zona de fotografiere obiecte precum decoratiuni si caciula lui Mos Craciun, pe care musafirii sa o poata purta la sedinta foto.

Imortalizeaza pregatirile

Toata lumea are fotografii de la masa de Craciun, insa poti fi diferit, cu fotografii de familie din timpul pregatirilor pentru sarbatori. Pe parcursul pregatirilor pentru Craciun, vei descoperi o multime de oportunitati pentru a imortaliza momente deosebite in familie. Cateva dintre momentele care merita fotografiate sunt: pregatirea mancarii si prajiturilor, decorarea casei si a bradului, impachetarea cadourilor si aranjarea mesei pentru Craciun.

Pozele de grup

Printre cele mai comune poze de Craciun se numara pozele de grup, realizate de obicei la finalul petrecerii. Asigura-te ca pozele tale vor fi reusite, realizand fotografiile de grup chiar la inceputul petrecerii, cand ajung musafirii.

Fotografiere continua la despachetarea cadourilor

Despachetarea cadourilor este inca un prilej numai bun pentru fotografiere. Acum ai ocazia sa surprinzi diverse emotii, expresii faciale si bucurie, mai ales daca ai copii. Seteaza camera pe modul de fotografiere continua si asigura-te ca surprinzi cat mai multe momente speciale din timpul despachetarii cadourilor.

Umple fotografia

O greseala comuna in multe fotografii de familie de Craciun este ca se lasa prea mult spatiu in jurul persoanelor. Asigura-te ca umpleti fotografia, folosind zoom-ul daca este necesar, sau apropiindu-va de camera. Fotografiile astfel realizate vor fi de impact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *