7 metode pentru a-ti imbunatati productivitatea la munca

7 metode pentru a-ti imbunatati productivitatea la munca

Productivitatea este un factor important atunci cand vine vorba de succesul la locul de munca. Anteprenorii, managerii si directorii vor intotdeauna sa obtina ce e mai bun de la angajatii lor. Daca performantele tale nu sunt atat de efective precum ale altor angajati, s-ar putea ca intentiile tale la un job pe termen lung sa fie fara rezultat.

Daca simti ca nu obtii suficiente rezultate pe parcursul unei zile de lucru, trebuie sa inveti cum sa aloci timpul diverselor activitati. Pentru a putea incheia mai multe sarcini cu succes la lucru, este necesar sa iti imbunatatesti productivitatea. Iata cateva metode care sa te ajute in acest sens.

Invata sa iti imbunatatesti productivitatea la munca

Planifica-ti programul pentru ziua urmatoare inainte sa pleci de la birou

Prioritizeaza sarcinile care necesita completare. Chiar daca se va intampla sa fii intrerupt de sarcini neasteptate sau de urgente, vei sti exact ce ai de facut atunci cand te intorci la sarcinile tale obisnuite. O astfel de planificare te va ajuta sa fii mai organizat si sa te concentrezi mai bine. In plus, vei obtine satisfactie atunci cand vei trece sarcinite pe lista drept indeplinite.

Ia cate o pauza de 5-10 minute cand te simti obosit psihic

Fa o scurt plimbare pe hol, pana la recipientele cu apa potabila, sau chiar dupa o cafea. Scurte pauze de la lucru iti vor creste protuctivitatea, intrucat pun sangele in functiune. In plus, te ajuta sa revii la lucru cu ochii limpezi si odihniti.

Redu sarcinile multiple

Desi este la moda sa indeplinesti multiple sarcini simultan, acest lucru poate avea efecte negative. Conform studiilor, persoanele care incearca sa desfasoare mai multe activitati in acelasi timp sfarsesc prin a fi distrase, iar calitatea muncii lor are de suferit. Concentreaza-te asupra unei singure sarcini odata, indeplineste-o cu succes si apoi treci la urmatoarea.

Elimina potentialele distrageri

Este inevitabil sa opresti intreruperile din timpul zilei de lucru, insa le poti reduce. De exemplu, daca biroul tau are usa, tine-o inchisa. Iar cand un coleg are chef de povestit, explica-i ca incerci sa termini un proiect si discutati dupa.

Impune-ti termene-limita si respecta-le

Pentru a te asigura ca faci tot posibilul sa iti cresti productivitatea, poti sa iti impui termene-limita. Incearca sa termini sarcinile chiar inainte de a atinge termenul-limita. Vei avea surpriza sa poti chiar sa termini lucrul inainte de program.

Evita pranzurile lungi si grele

Inlocuieste pranzurile lungi si creze cu mancare sanatoasa si bogata in proteine. Pranzurile grele iti vor crea o senzatie de oboseala, ceea ce reduce productivitatea. Alimentele dulci si bauturile energizante iti dau energie pentru o perioada scurta, dar dupa un timp, iti vor distruge abilitatea de a mai lucra in restul zilei.

Mentine-ti spatiul de lucru curat si ordonat

Se spune ca un birou dezordonat este un simptom al unei minti dezordonate. Timpul pe care il petreci zilnic cautand hartii si documente imprastiate este timp pierdut, pe care l-ai putea folosi pentru a lucra. Asadar, mentine ordinea si curatenia pe biroul tau, pentru a reduce timpul necesar cautarii documentelor si obiectelor de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =