Locuri de munca Europa: cele mai bune pentru absolventii de liceu?

Locuri de munca Europa: cele mai bune pentru absolventii de liceu?

Pentru majoritatea oamenilor salariul este cel mai important beneficiu pe care il pot avea de la un loc de munca. Este motivul pentru care migratia este atat de mare si multi oameni isi parasesc tarile de origine pentru a lucra la mii de kilometri departare. Tocmai de aceea, o lista cu cele mai bine platite locuri de munca pentru cei care au doar o diploma de liceu este mai mult decat bine venita.

In principiu, o remuneratie foarte mare este oferita de numeroase locuri de munca din strainatate , in tari precum Marea Britanie, Germania, Luxemburg sau Elvetia. Aici, aproape orice ai lucra ai garantia ca primesti un salariu cel putin decent. Daca vrei ceva mai mult decat decent te poti orienta spre urmatoarele joburi:

Ce locuri de munca Europa poti gasi?

  • Pilot in aviatia comerciala. Diploma de pilot comercial se poate obtine doar cu bacalaureatul. Pregatirea este intensa, intr-adevar, insa rezultatele financiare sunt excelente, ajungand la peste 200 000 de euro in fiecare an.
  • Software Developer. Pentru a lucra in IT nu ai nevoie de studii formale. Poti invata de unul singur de pe internet si te poti angaja strict pe baza cunostintelor. Salariul din domeniu depaseste 87000 de euro pe an.
  • Operator in centre nucleare. Este un loc de munca extrem de periculos si stresant, insa salariul este motivant: 75000 de euro pe an. Un astfel de operator este supus frecvent testelor pentru consumul de alcool si droguri si de asemenea, face tot felul de examene medicale.
  • Web developer. Cum internetul este in continua dezvoltare, o meserie care implica crearea site-urilor web este cat se poate de cautata. Un web developer bun poate sa ajunga sa castige chiar si 75000 de euro in fiecare an, suma deloc de neglijat.

Cu siguranta, sunt o multime de meserii care pot fi practicate fara a avea o diploma univeritara. Asta nu inseamna ca nu necesita munca si studiu, insa nu are nevoie de studiu formal. Societatea moderna incepe sa rasplateasca din ce in ce mai mult persoanele care fac ceva si reusesc sa se dovedeasca utile, in detrimentul persoanelor care pur si simplu au o diploma. In felul acesta, rezultatele sunt mult mai bune de toate partile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *