Vezi care sunt cele mai căutate 6 profesii în anul 2018

Vezi care sunt cele mai căutate 6 profesii în anul 2018

În ultimul timp s-a tot vorbit despre modul în care inteligența artificială ar putea face ca numeroase profesii să fie desființate în viitor și totodată discuțiile despre evoluția pieței muncii au devenit mai aprinse ca oricând, nu doar pentru cei care își caută un loc de muncă, ci la nivel de societate. Cu toate acestea, 2018 aduce în prim-plan nu doar joburi care au legătură cu viitorul, ci și ocupații tradiționale, aflate încă pe lista angajatorilor.

Poate este timpul pentru o schimbare, pentru un job nou. Nu este tocmai o recomandare, știut fiind faptul că CV-urile care indică o anumită continuitate și stabilitate sunt preferate de angajatori, însă 2018 ar putea fi un an bun pentru schimbarea profesiei, în special dacă domeniile vizate sunt IT-ul, limbile străine și serviciile medicale.

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, referitor la cele mai bune locuri de muncă în 2018, 20 dintre primele 25 de joburi aflate pe listă sunt în domeniul medical, cele mai căutate profesii fiind cele de medic stomatolog, medic ortodont, asistent medical, dar topul include și joburi din cu totul alte domenii.

Iată, prin urmare, ce specialiști își pot găsi ușor un loc de muncă, în anul curent:

Asistenții medicali. Tehnologia nu va putea înlocui prea curând o astfel de meserie, aflată încă în mare căutare, inclusiv în România și Republica Moldova, unde zilnic sunt scoase la concurs astfel de locuri de muncă. Rata de șomaj este redusă, pachetele oferite de clinicile private incluzând și alte beneficii decât cele salariale.

Stomatologii. În Statele Unite, rata de șomaj în cazul medicilor dentiști este de 0,4%, iar câștigurile ajung la până la 153.900 dolari pe an. Situația nu este cu mult diferită în alte țări, aceasta rămânând una dintre profesiile „sigure” și care le permit în același timp medicilor să devină antreprenori cu acte în regulă.

Dezvoltatorii software. Orice software developer poate sta liniștit, cel puțin anul acesta: există încă un număr mare de clienți care solicită dezvoltarea de aplicații, soluții cloud și alte servicii specifice, câștigurile fiind și ele însemnate, desigur.

Statisticienii. Dacă ai studiat Sociologia sau Matematica și nu ai găsit încă un loc de muncă, 2018 ar putea fi momentul în care să îți revizuiești CV-ul. Nu doar companiile de cercetare de piață au nevoie de astfel de specialiști, ci și departamentele de marketing ale entităților publice sau private, precum și organizațiile non-profit.

Specialiștii outsourcing. Pentru firmele de externalizare a serviciilor, criza economică reprezintă un avantaj deoarece companiile trebuie să recurgă la furnizorii de astfel de servicii pentru a reduce costurile, conform experților. În general, se caută mai mult cunoscătorii de limbi străine, iar companiile de outsourcing pun la dispoziție, pentru studenții interesați, locuri de muncă cu un program flexibil.

Specialiștii în marketing. Pentru că este vorba despre o profesie creativă, ea va fi căutată și peste decenii. Specialiștii în marketing au venituri medii la debut, însă pot ajunge la salarii foarte mari după câțiva ani. Cu atât mai mult sunt și vor fi apreciați cei care se vor ocupa de promovarea online a afacerilor, o perspectivă clară a businessului online. Mai mult decât atât, cei care lucrează în acest domeniu sunt căutați atât la noi, cât și în foarte multe alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − thirteen =