Clujul, unul dintre judetele cu cele mai multe oferte de munca in 2018

Clujul, unul dintre judetele cu cele mai multe oferte de munca in 2018

Este aproape imposibil sa spui in 2018 ca nu ai unde sa lucrezi. In fiecare luna poti descoperi zeci de mii de locuri de munca in tara si in strainatate. Este adevarat ca daca iti cauti un anumit loc de munca s-ar putea sa nu il gasesti in localitatea in care locuiesti, insa vei gasi cu siguranta unul intr-un oras mare din apropiere.

Spre exemplu, site-urile de anunturi arata ca exista peste 2000 locuri de munca in judetul Cluj, orasul din provincie care sta cel mai bine la acest capitol. De asemenea, exista peste 2000 de locuri de munca in Timisoara si destul de multe in Brasov, Iasi sau Sibiu, cu peste 1000. Majoritatea companiilor ofera oportunitati pentru cei dispusi la relocare, asadar, cei care doresc sa lucreze o pot face fara probleme.

Capitala ramane cel mai ofertant oras in ceea ce priveste locurile de munca, cu peste 6000 de joburi disponibile, insa este bine sa se tina cont de faptul ca numarul locuitorilor de aici este de 7-8 ori mai mare decat in cazul oraselor mai sus amintite.

Care sunt cele mai ofertante domenii in ceea ce priveste locurile de munca?

Zona IT ramane cea mai dezvoltata din acest punct de vedere, dintre toate anunturile disponibile pe piata peste 4000 fiind disponibile pentru manageri IT sau programatori.

Nici domeniul medical nu o duce foarte rau, numarul ofertelor fiind destul de mare, atat in cazul asistentilor medicali, cat si in cazul medicilor si a farmacistilor. Evident, oferta nu se ridica la nivelul miilor, insa sunt peste 300 de joburi in acest domeniu.

Este foarte cautata si partea financiara, fiind destul de multe locuri de munca ce ii vizeaza pe contabili si economisti si de asemenea se cauta foarte multi profesionisti in constructii, fiind destul de multe locuri de munca pentru arhitecti si pentru ingineri. Evident, toate joburile de care vorbim sunt destinate celor cu pregatire si cu studii. In ceea ce priveste locurile de munca pentru necalificati, lucrurile stau mult mai bine, existand foarte multe oferte, care mai de care mai interesante.

Continuand cu locurile de munca destinate profesionistilor, domeniile care se mai evidentiaza sunt HoReCa, cu suficiente joburi pentru bucatari si barmani, dar si domeniile juridice si administrative.

Lucrurile stau la fel de bine si in strainatate, existand o multime de locuri de munca destinate exclusiv romanilor. Vorbim strict de joburile pe care le putem descoperi pe site-urile de joburi romanesti. Polonia, Ungaria, Franta si Germania ofera sute de oportunitati pentru muncitorii din aceleasi domenii.

Este cert, asadara, ca daca iti doresti sa lucrezi gasesti variante cu adevarat bune, multe dintre ele bine platite si exact in domeniul pentru care ai pregatire. Este la fel de adevarat ca un nou loc de munca poate sa insemne cateva sacrificii, cum ar fi relocarea, insa traim intr-o perioada in care distantele sunt din ce in ce mai scurte, asadar, relocarea nu ar trebui sa puna niciun fel de probleme pentru o persoana activa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − two =