Un antrenament corect si proteinele pentru masa musculara

Un antrenament corect si proteinele pentru masa musculara

Fiecare om este in felul sau. Uneori punem accentul pe cultura, alteori pe dezvoltare personala, pe actiune sau vis, in functie de momentul in care suntem in viata. Indiferent de cele enumerate mai sus insa, toti ne dorim un corp frumos si armonios, un corp care sa ne faca placuti celor din jur. Ne dorim ca in momentul in care ne uitam in oglinda sa ne faca sa zambim multumiti cee ace vede. Corpul uman este alcatuit din celule si tesuturi a caror baza este reprezentata de proteine. Acestea pot fi din carne, lapte sau ou, avand astfel origine animal, dar si din vegetale.

Proteinele de origine animala sunt complete, dar in anumite sporturi este necesar un aport de proteine pentru masa musculara mult mai mare. Astfel, proteinele au un rol de baza in functionarea ideala a corpului. Marind consumul de carbohidrati si respectiv de proteine, practic pui la baza o strategie atat pentru cresterea in greutate, cat si pentru cresterea masei musculare.

Carbohidratii au rol de asemenea in pomparea apei si a nutrientilor in celulele musculare.

Consumul de grasimi sustine si produce testosteronul, mentine calitatea pielii. De preferat ar fi sa consumi nuci si migdale, seminte de dovleac sau masline. Acestea contin omega 3.

In afara de consumul sanatos, urmarit riguros de alimente, ia in calcul un antrenament corect, fie ca vorbim de exercitii de baza sau de cele cu gantere.

Numarul de repetari este necesar sa fie unul moderat, pentru ca executand foarte mult, mai ales la inceput, risti sa ajungi la epuizare musculara, ori acest lucru este departe de a fi indicat.

Ia in calcul o atentie sporita in privinta punctelor slabe pe care le ai, pentru a mentine un organism dezvoltat armonios. Lucreaza-le pe acestea la inceputul antrenamentului, cand ai mai multa forta si energie. Odihna este un element cheie, deoarece muschii cresc atunci cand nu faci antrenamente. O pauza de cateva zile intre antrenamentele destinate aceleiasi grupe musculare iti va oferi surprize. Somnul de cel putin opt ore pe noapte reincarca organismul.

Exista variante pentru a avea ceea ce doresti, mentine echilibrul si atentia asupra obiectivelor propuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 5 =