Motocultorul – cum il alegi?

Motocultorul – cum il alegi?

Poate ca habar nu ai ce este un motocultor, dar cu siguranta poti fi de acord cu mine ca in zilele noastre nimeni nu mai vrea sa lucreze pamantul cu sapa. Presupune prea mult efort, iar in comert se gasesc solutii mult mai eficiente, care usureaza considerabil munca umana.

Motocultorul te poate ajuta foarte mult, insa trebuie sa stii cum sa il alegi pe cel potrivit. Pe piata vei gasi motocultoare diverse, de la producatori nenumarati. Vor avea puteri, dimensiuni si motorizari diferite, astfel va trebui sa fii foarte atent la ceea ce cumperi. Cele 4 sfaturi ce urmeaza te vor ajuta sa faci alegerea potrivita.

1. Vei gasi motocultoare in multe magazine online sau fizice. Cumpara numai de la cei care iti prezinta incredere.

Nu mai e de mult o noutate faptul ca poti gasi orice in mediul online. Chiar si daca vine vorba despre echipamente si utilaje agricole, vei gasi motocultoare, motosape, tocatoare de gradina si multe altele, in cadrul magazinelor online specializate.

Un astfel de magazin, pe care de altfel ti-l recomand, este tehnicbazar.ro. In cadrul acestuia vei gasi motocultoare potrivite pentru orice misiune ce vizeaza ingrijirea gradinii proprii. Brand-urile renumite comercializate si preturile accesibile practicate de acest magazin online sunt motivele pentru care tot mai multi pasionati de agricultura (si nu numai) aleg sa achizitioneze produse de aici.

2. Tine cont de marimea gradinii tale.

Cand cumperi un motocultor, trebuie sa faci alegerea potrivita. Unul de dimensiuni prea mici si putere redusa nu va fi suficient pentru a lucra suprafete mari, in timp ce unul profesional ar putea fi prea mult pentru o suprafata redusa, o gradina de mici dimensiuni mai exact.

Pentru a te lamuri, alege astfel:

  • gradina de sub 1500 metri patrati – alege un motocultor de mici dimensiuni, cu o putere mai redusa (motor de maxim 5 cp), intrucat iti va fi suficient
  • gradina de 1500-5000 metri patrati – vei avea nevoie de un motocultor de putere mai mare (motor de minim 5 cp)
  • gradina de peste 5000 metri patrati – alege in acest caz un motocultor profesional, de putere mare (motor de minim 6 cp)

3. Cum vei folosi motocultorul?

Probabil asta este prima dintre intrebarile la care trebuie sa ai raspuns inainte de a porni la cumparaturi.

Daca pamantul pe care il vei avea de prelucrat este greu si argilos, va trebui sa alegi un motocultor de putere mai mare. Indiferent de suprafata gradinii, efortul suplimentar depus pentru a intoarce pamantul greu va fi considerabil usurat de un utilaj mai puternic. Cel mai probabil, iti va fi util un motocultor precum cel din videoclipul de mai jos:

Pe de alta parte, daca ai de ingrijit doar cateva straturi, nu vei avea nevoie de un mototcultor de capacitate prea mare. Daca ai doar culturi sezoniere, straturi de flori sau diverse legume, nu vei avea nevoie de un echipament foarte complex.

4. Tine cont de greutate si manevrabilitate

Nu te lasa inselat de videoclipul de mai sus, totusi. Chiar daca aparent e destul de usor de manevrat, afla ca un motocultor cantareste intre 80 si 200 de kilograme. Vei avea nevoie de ceva forta pentru a-l manevra, deci tine cont si de acest aspect atunci cand il cumperi.

La o prima cautare vei gasi motocultoare diverse, insa trebuie sa stii foarte bine care iti sunt nevoile. Tine cont de sfaturile de mai sus, iar daca tot nu te poti decide, apeleaza la specialisti. Reprezentantii magazinului online mentionat mai sus te pot ajuta, spre exemplu, sa gasesti utilajul de care ai nevoie pentru gradina ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + fifteen =