Ce trebuie sa stii despre invelitorile de tigla de beton?

Ce trebuie sa stii despre invelitorile de tigla de beton?

Acoperisul pe care il folosim atunci cand ne decidem sa ne consturim sau sa ne renovam o casa este cu adevarat un punct forte. Pe langa aspectul oferit de invelitori, trebuie sa fim atenti la pret si calitate.
Specialistii ne recomanda sa ingrijim cum trebuie acoperisul si sa luam in calcul toate posibilitatile atunci cand ne decidem sa alegem un anume material.
Nu exista in niciun caz vreun tip de invelitoare perfect. Fiecare are avantajele si dezavantajele lui, insa daca stim sa alegem corect sigur vom gasi solutia cea mai buna. Daca alegem tipul de acoperis atunci cand lucrarile sunt in faza de proiect, vom avea multe avantaje. In primul rand…banii. Vom economisi foarte multi bani consultand un specialist si alegand varianta cea mai buna si ieftina dar de calitate in acelasi timp. Trebuie sa fim atenti ca raportul calitate-pret sa fie unul echitabil.
Un acoperis din tigla de beton este cu adevarat o investitie. Tiglele din beton sunt un amestec de materii prime naturale cum ar fi nisip de cuart spalat si sortat, ciment si coloranti pe baza de oxizi de fier, amestec dozat in proportii variate. Cele mai noi modele sunt colorate pe langa oxizii de fier si cu doua straturi de vopsea pe baza de silicati si din aceasta cauza culoarea rezista in timp.
Acestea sunt folosite la invelirea cladirilor din diverse zone geografice, adaptandu-se bine oricarui stil arhitectonic, datorita paletei coloristice foarte bogate in care se gasesc, dar si proprietatilor tehnice care permit montarea pe acoperisuri cu pante foarte mari sau foarte mici.
Avantajele unei invelitori din tigla de beton sunt nenumarate. In primul rand are o durabilitate care poate ajunge chiar si pana la 100 de ani, asta daca alegem bineinteles dintre tiglele de beton cele mai de calitate. Are o garantie de 40 de ani si poate fi montata si la o panta de aproximativ 18 grade.
Principalele avantaje ale utilizarii invelitorilor din beton se datoreaza impermeabilitatii acoperisului. Aceste caracteristici scutesc proprietarii, in timp, de investitii in repararea acoperisului si asigura un confort bun in locuinta.
De asemenea, printre avantaje se mai numara rezistenta mecanica mare, rezistenta la gelativitate si rezistenta buna la fenomenele de inghet-dezghet.
Acest tip de invelitoare pentru acoperis intra in categoria materialelor de constructii grele. Aceasta caracteristica, spun producatorii, va deveni un avantaj foarte mare in viitorul apropiat deoarece clima din Romania devine tot mai schimbatoare si mai vitrega, cu vanturi puternice. In aceste conditii, mai ales ca la noi majoritatea acoperisurilor au pante foarte mari, greutatea conteaza, deoarece in caz contrar vantul iti zboara acoperisul de pe casa .
Ca orice alt material are si acesta dezavantajele lui. Amortizarea fonica si caracteristicile termice sunt mai putin calitative decat la invelitorii din țiglă de ceramica. Si, din pacate, nu arata asa de bine ca tigla din ceramica.
Chiar daca greutatea mare este considerata de producatori un avantaj, constructorii nu sunt de aceeasi parere, ei spunand ca deocamdata nu este un atu din punct de vedere financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − four =