Pe masura ce vremea se raceste si casa ta devine mai calda, s-ar putea sa te trezesti cu niste oaspeti nedoriti in aceasta iarna. Asa este – soareci!
De ce incearca soarecii sa iti intre in casa in perioada sezonului rece?
Multi oameni se trezesc cu locuintele infestate de soareci in timpul iernii, deoarece aceste rozatoare incearca sa gaseasca un loc de supravietuire care are tot ce le trebuie: adapost, caldura si hrana. Majoritatea caselor indeplinesc toate aceste criterii.
Spre deosebire de alte mamifere, soarecii nu hiberneaza iarna. In schimb, acesta este timpul in care sa adune cat mai multa hrana pentru a supravietui pana in primavara.
Asadar, nu fi surprins daca gasesti un soarece in casa ta in aceasta iarna in cazul in care nu iei masuri in acest sens.
Cum sa previi aparitia soarecilor la tine in casa pe timp de iarna
Indiferent cat de calda si primitoare ar parea pentru soareci casa ta in timpul iernii, exista modalitati prin care ii poti impiedica sa intre si sa iti invadeze caminul.
Pastreaza toate alimentele, inclusiv hrana pentru animalele de companie, acoperite.
Primul lucru care va atrage soarecii in casa ta este disponibilitatea hranei. Asigura-te ca pastrezi toate alimentele in recipiente acoperite si sigilate, de preferinta in recipiente din sticla sau metal, mai ales daca sunt lasate afara pe blaturi.
Aceasta include si mancarea animalelor tale de companie!
De asemenea, este important sa cureti orice firimituri sau resturi de mancare din bucatarie inainte de a merge la culcare. Deoarece soarecii ies noaptea, aceste firimituri sunt invitatia perfecta pentru ei sa stea toata iarna la tine in casa.
Scapa de dezordine.
Soarecilor le place mizeria si dezordinea si sa se ascunda in culcusuri facute sub gramezi de hartie, haine si alte materiale. Asadar, pastreaza-ti casa fara dezordine. Fara aceste ascunzatori pentru a se incalzi, soarecii vor vedea rapid ca nu sunt bineveniti si vor trece pe o alta proprietate.
Sigileaza potentialele puncte de intrare.
Inainte ca vremea sa devina prea rece, verifica-ti casa de potentialele puncte de intrare pe care soarecii le pot folosi pentru a patrunde inauntru. Asta inseamna sa verifici daca exista fisuri in fundatie, pod, ferestre si usi.
Asigura-te ca nu exista nicio gaura care intra in casa ta. Chiar daca crezi ca este prea mica pentru un soarece, sigileaz-o! Soarecii pot fi surprinzator de capabili sa patrunda pana si in cele mai mici gauri.
Foloseste un aparat ultrasunete soareci.
Ultrasunetele sunt unde elastice, mecanice, care nu pot fi auzite de oameni, dar sunt foarte deranjante pentru rozatoare, a caror banda de auz este superioara celei noastre. De aceea, noi nu suntem afectati de ultrasunete, dar soarecii sunt.
Cum functioneaza un aparat cu ultrasunete pentru indepartarea rozatoarelor?
Ei bine, acest tip de dispozitiv emite sunete care alunga rozatoarele precum soarecii si sobolanii. Daunatorii sunt respinsi deoarece nu se pot adapta la modificarile frecventelor emise de dispozitiv. Casa ta devine astfel neospitaliera pentru aceste animalute, deoarece functiile lor biologice sunt destabilizate. Cum reactioneaza ei? Fug!
Beneficiile aparatelor cu ultrasunete:
- resping daunatorii, nu ii ucid;
- nu sunt daunatoare pentru mediul inconjurator;
- sunt eficiente si rapide;
- sunt usor de utilizat;
- se conecteaza la priza electrica;
- nu sunt toxice.