Avantajele sistemului de monitorizare prin GPS in Agricultura

Avantajele sistemului de monitorizare prin GPS in Agricultura

Modernizarea agriculturii este esentiala pentru a satisface cererea globala actuala de alimente. Agricultura de precizie este o solutie cu crestere rapida care va ajuta la abordarea problemei deficitului de alimente.

Agricultura de precizie, mai este cunoscuta si sub denumirea de agricultura prin satelit, si foloseste tehnologia GPS pentru a crea o abordare agricola mai eficienta.

Dar cum poate fi folosit GPS-ul in sectorul agricol pentru a imbunatati productivitatea? Cititi mai departe acest articol si descoperiti cum aceasta tehnologie poate ajuta la eficientizarea agriculturii, ramanand in acelasi timp prietenoasa cu mediul.

Utilizari ale sistemului de monitorizare GPS in agricultura

De la lansarea din 1978, GPS-ul continua sa fie un factor determinant in optimizarea aproape a fiecarui aspect al vietii moderne. Majoritatea serviciilor de livrare folosesc aceasta tehnologie pentru a planifica cele mai bune rute, dar chiar si oamenii legii si echipele de interventie pot ajunge mai rapid la solicitari cu ajutorul GPS-ului.

Cu ajutorul agriculturii de precizie, puteti optimiza productia agricola, cu mai putine resurse si puteti mentine in continuare cea mai mare calitate.

Iata care sunt cele doua avantaje majore ale acestei metode revolutionare de agricultura

Cresterea productivitatii

Cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS, aveti oportunitatea sa reduceti oboseala resurselor umane si sa produceti mult mai rapid la costuri semnificativ mai mici.

Utilizarea mai eficienta a terenului

Tehnologia ofera o reducere considerabila a risipei de resurse valoroase, cum ar fi ingrasamintele si erbicidele. Emisiile de la tractoare vor scadea, precum si compactarea solului.

Utilizarea sistemelor de monitorizare GPS in sectorul agricol devine din ce in ce mai urgenta in zilele noastre, din cauza cererii tot mai mari de alimente la nivel global.

Cateva dintre modalitatile prin care GPS-ul va poate ajuta sa va imbunatatiti operatiunile agricole si profitabilitatea.

Urmarirea utilajelor

In loc sa iasa fizic sa caute un echipament agricol, tehnologia de monitorizare GPS ii ajuta pe fermieri sa localizeze instantaneu orice utilaj pe o portiune mare de teren.

In plus, tehnologia va poate ajuta sa urmariti mai bine inventarul echipamentelor si sa aflati locatia lor actuala in timp real.

Un dispozitiv excelent de urmarire GPS poate functiona chiar si in conditiile dificile ale unui camp agricol. Cu GPS-ul potrivit, veti putea avea parte de o serie de beneficii.

Preluare mai rapidă a echipamentului

Veti putea sa va localizati cu usurinta echipamentul de pe teren si sa-l recuperati rapid atunci cand este necesar.

Previne pierderea echipamentelor

Sistemul va ajuta sa monitorizati de la distanta utilajele si echipamentele si va poate trimite alerte atunci cand ele nu sunt in locatia unde ar trebui sa fie.

Cost redus cu forta de munca

Echipamentele GPS va pot ajuta sa supravegheati mai bine o suprafata mare de teren fara a fi nevoie sa angajati lucratori suplimentari. Drept urmare, puteti economisi bani si va puteti aloca forta de munca in alte sectoare din acest domeniu.

Prelevarea probelor de sol

Aflarea detaliilor despre sol, cum ar fi nivelul pH-ului, compozitia si continutul nutritional, este mai eficienta cu sistemele de monitorizare GPS. Cu aceasta tehnologie, puteti identifica cu usurinta zonele care nu au nutritie si care necesita tratament suplimentar. Cu esantionarea adecvata a solului, puteti distinge rapid diferenta dintre soluri, si va permite sa utilizati tipul perfect pentru cultivarea unei anumite culturi.

Echiparea unui utilaj agricol cu un sistem de monitorizare GPS poate ajuta soferul sa-l conduca mai eficient, evitand suprapunerile si punctele moarte ratate.

Controlul mediului

Chiar inainte de aplicarea erbicidelor sau pesticidelor, tehnologia GPS intra deja in joc. In timpul cercetarii culturilor agricole, aveti posibilitatea sa verificati daca o anumita portiune de teren este potrivita pentru cultivarea anumitor tipuri de culturi. Sistemul poate ajuta la identificarea infestarilor cu daunatori sau buruieni.

Daca sunteti nevoiti sa aplicati pesticide, aveti posibilitatea sa reduceti cantitatea de aplicare fara a-i limita eficacitatea, iar in cele din urma sa economisiti timp si bani.

Crearea hartii de randament

Maparea randamentului va ajuta sa masurati randamentul culturilor prin colectarea de informatii despre productia agricola. Cu ajutorul sistemului GPS, aveti posibilitatea sa creati harti de productie care va ajuta sa identificati rezultatele asteptate intr-o anumita zona, pe baza caracteristicilor semintelor si a terenului. Aceasta tehnica va poate ajuta sa va prognozati mai bine productia culturilor, permitandu-va sa stabiliti ce bucati de teren pot produce cea mai mare sau cea mai mica recolta.

Rute agricole optimizate

Eficienta poate sa fie dificil de atins atunci cand aveti grija de o suprafata mare de teren. Cu toate acestea, atunci cand utilizati un tracker GPS pentru echipamentele agricole, navigarea pe teren devine mai usoara. Aveti posibilitatea sa creati cele mai eficiente rute, care pot ajuta la reducerea uzurii vehiculelor si la reducerea semnificativa a consumului de combustibil.

Optimizati modul in care va desfasurati afacerile agricole cu sitemul de monitorizare prin GPS

Agricultura de precizie ii ajuta pe proprietarii de ferme agricole sa-si microgestioneze campurile fara efort cu ajutorul tehnologiei GPS. Este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, cu o interfata usor de folosit, eliminand orice griji legate de invatarea complexitatilor tehnice. Pentru o profitabilitate mai buna, utilizati aceasta tehnologie si veti putea sa va automatizati cea mai mare parte a muncii fara a sacrifica calitatea productiei agricole.

Vreti sa incepeti sa utilizati sistemului de monitorizare GPS in agricultura? Contactati acum compania CargoTrack pentru detalii suplimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =