Descopera echipamentul unui jucator de Airsoft

Descopera echipamentul unui jucator de Airsoft

Ai tot auzit despre Airsoft si iti doresti si tu sa incerci. Cu siguranta, Airsoftul a castigat tot mai multa popularitate in Romania, in ultimii ani. Este un joc in care sunt simulate diverse scenarii militare, menit sa ofere relaxare si destindere participantilor. Insa inainte de a putea participa la acest joc, trebuie sa stii regulile, sa ai armele necesare, dar si un echipament minim. In continuare, iti vom arata care sunt principalele piese care constituie echipamentul unui jucator de Airsoft.

echipamentul unui jucator de Airsoft

 

Ce contine echipamentul unui jucator de Airsoft?

Veston

Vestonul este una dintre piesele esentiale atunci cand vine vorba despre uniforma militara.

Camasa tactica

Un articol vestimentar practic si comod, camasa practica este de nelipsit din garderoba unui jucator de Airsoft.

Tricou tactic

O alta piesa care nu poate lipsi din echipamentul tau este tricoul tactic. Este indispensabil in sezonul cald.

Pantaloni tactici

Pantalonii sunt disponibili intr-o varietate de croiuri si imprimeuri. Poti gasi atat pantaloni tactici lungi, cat si scurti, astfel incat sa iti poti adapta echipamentul la conditiile meteo.

Vesta tactica

Vesta are rolul de a te proteja impotriva bilelor provenite de la echipa adversara. Totodata, are si un alt scop, anume ea reprezinta piesa in care poti monta diverse accesorii de care ai nevoie in timpul jocului de Airsoft. Printre accesoriile pe care le poti monta in vesta se numara consumabilele, incarcatoarele si grenadele.

Bocanci militari

Nu poti sa joci Airsoft, sau sa ai un echipament militar, fara o pereche de bocanci militari. Sunt special confectionati pentru a completa echipamentul militar pe care il poarta orice jucator de Airsoft.

Ochelari de protectie

In cazul jucatorilor de Airsoft, ochelarii de protectie nu sunt optionali, ci sunt prevazuti in regulament. Acestia au rolul de a proteja ochii jucatorului de bilele provenite de la adversari si de ultraviolete.

Manusi tactice

Manusile tactice pot parea, la prima vedere, un accesoriu de stil, insa daca e sa te gandesti la toate locurile in care vei ajunge in timpul jocului si la pozitiile incomode ale mainii, iti vei da seama ca acestea sunt un accesoriu necesar, in special daca jocul se desfasoara in exterior. Manusile tactice au rolul de a proteja mainile, dar si de a conferi dexteritate.

Sapca militara

Un accesoriu optional, dar care produce efect echipamentului militar este sapca militara.

Uniforma militara pentru Airsoft

Orice pasionat de Airsoft trebuie sa aiba o uniforma militara. In general, in recuzita unui jucator de airsoft se regaseste o uniforma de tip BDU sau una de tip ACU. Iata care sunt principalele caracteristici ale celor doua tipuri de uniforma:

Uniforma BDU

Uniforma BDU este prescurtarea de la Battle Dress Uniform si reprezinta tipul de uniforma pe care militarii armatei SUA au purtat-o din anii 1980 pana in anii 2000. Croiala uniformelor de acest tip se bazeaza pe:

–      Jacheta prevazuta cu 4 buzunare in fata, amplasate intr-o forma patrata;

–      Guler standard;

–      Benzi pentru grade si nume cusute pe uniforma;

–      Sistem de inchidere cu nasturi frontal si la mansete;

–      Pantaloni usor ajustabili in talie si la glezne, prevazuti cu o serie de 6 buzunare, amplasate in fata, spate si lateral.

Uniforma ACU

Uniforma ACU este succesoarea uniformei BDU si este prescurtarea de la Army Combat Uniform. Aceasta este gandita mai bine in ceea ce priveste confortul si ofera acces mai rapid la buzunare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *