Cum sa te pregatesti pentru cautarea unui job

Cum sa te pregatesti pentru cautarea unui job

Cautarea unui job nu este niciodata o sarcina usoara. Iti va lua timp sa cauti si sa gasesti un job potrivit, dar si sa convingi angajatorul ca esti persoana potrivita. Insa daca inveti cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a incepe cautarea unui job, iti va fi mult mai usor. Pentru aceasta sarcina, trebuie sa tii cont de ceea ce cauta specialistii in resurse umane intr-un potential angajat. Este esential sa stii ca acestia au un set de reguli, atat scrise, cat si nescrise, pe care trebuie sa le urmezi.

Inca inainte de a incepe sa lucrezi la CV-ul tau, trebuie sa stii care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat pentru persoanele de la resurse umane.

Obtine recomandari

Cauta pe cineva din interiorul companiei, care sa te recomande pentru job. Desigur ca vei gasi anunturi pentru locuri de munca, insa cea mai buna sursa pentru candidati o reprezinta tocmai recomandarile primite de la angajatii companiei.

Investeste in invatarea abilitatilor tehnice

In general, persoanele sunt slab pregatite in plan tehnic, abilitati de utilizare ale computerului si abilitati specializate. Daca si punctul tau slab tine tot de aceste abilitati, este timpul sa iei masuri. Majoritatea angajatorilor cauta candidati care sa detina aceste abilitati. Poti urma diverse cursuri care sa iti dezvolte abilitatile de care ai nevoie.

Pune accentul pe practica

Chiar daca tocmai ai iesit de pe bancile scolii sau ale facultatii, trebuie sa te prezinti in fata angajatorului cu un lucru concret. Desigur ca notele ar putea influenta decizia angajatorului, insa nu se compara cu practica. Asadar, pune accentul pe practica pe care ai efectuat-o in timpul facultatii, mai degraba decat pe realizari.

Pregateste-te pentru test

Sansele sunt mari ca in timpul unui interviu, sa ti se ceara sa completezi un exercitiu, o evaluare, sau un test. Acesta este un mod al angajatorului de a evalua candidatii. Fii pregatit pentru astfel de cerinte, pentru a le putea indeplini cu succes.

Pregateste-te pentru interviul telefonic

Este posibil ca prima data sa fii intervievat telefonic. Asigura-te ca raspunzi la interviul telefonic cu toata increderea si determinarea, pentru a-l convinge pe angajator.

Asteapta-te sa intalnesti multe persoane in timpul interviurilor

De obicei, angajatorul nu alege dintre candidati doar bazandu-se pe primul interviu, ci pe o serie de interviuri. Uneori, in cadrul interviului vei intra in discutie nu doar cu o persoana, ci cu mai multe.

Interviul dureaza

Din momentul in care ai fost contactat pentru interviu, ar putea dura intre una si trei saptamani pana sa primesti o posibila oferta.

Tine cont de cele trei abilitati de baza

Comunicarea, adaptabilitatea si concentrarea pe rezultate reprezinta cele trei criterii de baza pentru abilitatile importante din CV. Mentioneaza abilitati legate de comunicare, munca in echipa si leadership.

Portofoliul

Chiar daca ai invatat cateva detalii despre companie si ai trimis CV-ul si alte documente necesare, du cu tine un portofoliu la interviu, daca ai unul.

Pregateste-te pentru cautarea unui job

Asigura-te ca tii cont de aceste sfaturi, pentru a-ti creste sansele de a obtine job-ul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 9 =