Cum alegi cel mai potrivit eBook Reader pentru tine?

Cum alegi cel mai potrivit eBook Reader pentru tine?

Trăim într-o eră digitală, când din ce în ce mai mulți oameni preferă să citească pe suport digital, în schimbul cărții tipărite. Dacă și tu preferi varianta digitală, atunci este timpul să îți achiziționezi un eBook Reader. Dar opțiunile sunt variate, iar dacă nu te descurci prea bine la capitolul electronice, atunci te ajutăm să alegi cel mai bun eBook Reader pentru tine. Iată care sunt câteva dintre criteriile de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unui eBook Reader potrivit.

Ecranul

Înainte de a alege un eBook Reader, gândește-te dacă preferi să citești pe un ecran LCD, sau preferi un ecran cu tehnologie E-ink, care redă scrisul asemănător cu cerneala pe hârtie. Ambele variante au atât avantaje, cât și dezavantaje. Tehnologia E-ink reduce solicitarea ochilor și îmbunătățește durata de viață a bateriei. Ecranul LCD, în schimb, poate afișa culori și este, uneori, însoțit de funcții touchscreen. Există și variante de eBook reader în care poți să beneficiezi de ambele funcții – E-ink și LCD.

Dimensiunea și greutatea

Dimensiunea și greutatea sunt importante, mai ales ținând cont de cât de portabil îți dorești să fie. Există diverse opțiuni în ceea ce privește dimensiunea. Astfel, poți alege fie un eBook reader mai mic, pentru a fi ușor de purtat oriunde, fie unul mai mare, care îți oferă o imagine mult mai bună.

Interfața

În general, controalele pentru aceste dispozitive sunt fie pe bază de taste, fie touchscreen, fie o combinație dintre cele două. Cele cu taste necesită mai puțină energie și sunt mai precise, dar pot fi mai greu de utilizat. În schimb, cele cu touchscreen sunt mai intuitive, dar pot fi mai încete, predispuse la pătare și consumă mai multă baterie.

Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei este importantă, mai ales în condițiile în care îți dorești să folosești dispozitivul în călătorie. În general, modelele de bază, fără dotări speciale, au o durată a bateriei mai lungă. La cele dotate cu wi-fi și internet, bateria durează mai puțin.

Caracteristici

Gândește-te ce așteptări ai de la un eBook Reader. Dacă îți dorești să îl folosești doar pentru citit, atunci poți alege un model simplu, fără dotări suplimentare. Dacă îți dorești un model mai complex, poți alege o variantă care include redarea de muzică, căutarea pe internet sau diverse alte caracteristici.

Formate acceptate de eBook Reader

Înainte de a alege un model, asigură-te că verifici formatele pe care le acceptă. Cu cât acceptă mai multe formate, cu atât mai bine. Cele mai populare formate sunt epub, pdf, txt și html.

Capacitate de stocare

Asigură-te că modelul pe care ți-l dorești îți oferă suficient spațiu de stocare. Cu cât memoria este mai mare, cu atât încap mai multe cărți și fișiere. Capacitatea mare este în special esențială pentru modelele care pot deschide și fișiere audio, video și aplicații. Pe lângă memoria internă, unele dispozitive sunt prevăzute și cu un slot pentru card SD, astfel că poți adăuga memorie externă.

Acces la magazin

Unele dispozitive îți permit accesul direct către diverse magazine de eBook. Astfel, ai o mai mare varietate de opțiuni și poți cu ușurință descărca fișierele dorite.

Preț

Nu uita că și prețul este un criteriu important în alegerea celui mai potrivit eBook Reader. Asigură-te că alegi un model care se potrivește atât preferințelor tale, cât și bugetului alocat pentru această achiziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 12 =