Pregătiri pentru venirea pe lume a bebelușului

Pregătiri pentru venirea pe lume a bebelușului

Se apropie momentul când noul membru al familiei va veni pe lume. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le pregătești înainte de venirea pe lume a bebelușului. În continuare, îți vom arăta care sunt lucrurile care fac parte din aceste pregătiri.

Discută cu partenerul

Este important să discuți cu partenerul privitor la diverse aspecte din viața de părinți. Asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă în ceea ce privește îngrijirea și creșterea copilului. De asemenea, cădeți la o înțelegere în ceea ce privește implicarea lui în travaliu și naștere.

Cere sfaturi de la mamele experimentate

Fie că este vorba despre mama ta sau despre prietene care au deja copii, discută cu alte mame, pentru a ști la ce să te aștepți. Profită de fiecare șansă de a învăța lucruri noi legate de sarcină și parenting.

Petrece timp cu copiii

În cazul în care ai deja un copil, petrece timp cu el, înainte ca noul bebeluș să îți ocupe cea mai mare parte a timpului. Profită de fiecare moment pentru a crea o legătură cu copilul tău, astfel încât să nu se simtă înlocuit, odată cu venirea pe lume a bebelușului.

Asigură ajutorul suplimentar necesar după venirea pe lume a bebelușului

Primele săptămâni cu noul bebeluș pot fi chiar epuizante. Dacă ai rude sau prieteni care se oferă să te ajute cu bebelușul după naștere, acceptă ajutorul. În cazul în care nu ai pe nimeni apropiat care să te ajute, poți să plătești pe cineva să aibă grijă de copil. Însă asigură-te că te ocupi de acest aspect înainte de venirea pe lume a bebelușului.

Spală hainele și lenjeria bebelușului

Pielea bebelușului este foarte delicată. De aceea, este recomandat să speli hainele și lenjeria de pat pentru bebeluș folosind un detergent non-bio, înainte să fie necesar să le utilizezi. Astfel, hainele vor fi mai gentile pe pielea bebelușului și vor reduce riscul de iritație.

Curăță locuința

După naștere, vei fi prea obosită pentru a putea face multe lucruri. În plus, bebelușul tău are nevoie să fie adus într-un mediu curat și lipsit de microbi, pe cât posibil. Așadar, asigură-te că faci curățenie generală. Pe lângă aceasta, pune în ordine toate lucrurile bebelușului tău.

Pregătește rezerva de scutece

Vei fi surprinsă de cât de multe scutece vei folosi în primele săptămâni de viață ale copilului tău. Așadar, este esențial să pregătești de acum un stoc de scutece. În cazul în care optezi pentru scutece de unică folosință, trebuie să știi că vei folosi aproximativ 10-12 bucăți pe zi, în primele zile.

Pregătește-ți bagajul pentru spital

Travaliul se poate declanșa în orice moment, atunci când te apropii de termen. Așadar, pregătește-ți din timp bagajul pentru spital. Pune în bagaj toate lucrurile de care vei avea nevoie în timpul travaliului și după naștere, precum haine de schimb și scutece.

Numerele de contact

Asigură-te că ai salvate în telefon toate numerele de care ai putea avea nevoie. De exemplu, numărul medicului, al spitalului, al moașei, precum și a persoanelor care ar putea să îți asigure transportul și a persoanelor care rămân cu copilul, în caz că ai unul acasă.

Pregătește hainele în care îți vei duce bebelușul acasă

Alege ținuta pe care o va purta bebelușul la externarea din spital. Spală hainele și calcă-le înainte de a le pune în bagaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + eleven =