Redresoare auto – accesorii indispensabile iarna

Redresoare auto – accesorii indispensabile iarna

redresoare auto

Dupa cum spunea un personaj celebru, “Iarna, nu-i ca vara”. O afirmatie perfect valabila si pentru bateria masinilor noastre. Daca vara este anotimpul cel mai prietenos, atat pentru noi, cat si pentru masinile noastre, iar piesele masinii nu dau semne majore de imbatranire, iarna este momentul in care acestea isi arata adevarata uzura si cedeaza. Asadar, iarna este anotimpul in care bateria masinii isi spune cuvantul

. Din cauza temperaturilor scazute, bateria este supusa la mai mult stres, iar daca nu o protejam si nu o intretinem in mod corespunzator putem ajunge in situatia in care sa nu ne mai putem porni masina. In cazul in care ramanem fara curent este bine sa avem tot timpul in masina un redresor auto, cu ajutorul caruia sa repornim masina.

Niste redresoare auto sunt dispozitive electrice care transforma curentul alternativ in curent continuu. Asta face ca bateria masinii sa se incarce, iar aceasta sa porneasca. Niste redresoare auto mai pot fi folosite si atunci cand, aprinzand farurile, observi ca acestea lumineaza foarte slab sau chiar raman stinse.

Pentru a folosi corect nisteredresoare auto, citeste cu atentie instructiunile primite de la producator. Dar urmareste si cei 6 pasi general valabili de mai jos.

Inainte de a incepe sa folosesti acest instrument este bine sa acorzi o atentie speciala instructiunilor venite cu el la pachet de la producator sau comerciant. In functie de modelul si de bateria auto sunt mai multe sfaturi utile pe care trebuie sa le iei in considerare.

Cum folosesti redresoare auto?

1. Mai intai de toate, trebuie sa demontezi acumulatorul auto, avand grija sa nu atingi clemele de partile metalice ale caroseriei. Indicat este sa scoti mai intai clema bornei cu +.

2. Redresorul auto poate avea mai multe pozitii, el trebuie asezat in functie de recomandarea producatorului.

3. Pasul urmator este sa pui redresorul in priza sau sa il cuplezi la o sursa de energie electrica.

4. Continua prin fixarea cu grija a bornelor la clestii corespunzatori ai redresorului, adica – la – si + la +, pe rand si foarte important, tinand clestii de partea izolata pentru a evita orice fel de accident.

5. Dupa ce acumulatorul e incarcat, se scot clestii redresorului auto, in continuare tinandu-i de partea izolata. Iar mai apoi, se scoate redresorul din priza.

6. In final, se monteaza bateria inapoi pe masina, cu atentie ca ultima sa fie montata borna cu +.

Nu poti folosi niste redresoare auto la nesfarsit

In cazul in care ramanem fara curent, iar acest fapt nu este din vina noastra, ca am fi lasat un bec aprins de exemplu, inseamna ca metoda resuscitarii bateriei va functiona doar de inca cateva ori. Important este ca dupa ce reusim sa pornim masina cu ajutorul unui redresor auto sa parcurgem drumuri lungi cu ea, astfel incat alternatorul sa incarce acumulatorul cat mai bine.

Sarcina principala a redresoarelor auto este de a restabili capacitatea bateriei masinii, in timp ce curentul alternativ din reteaua de 220 de volti este convertit la o constanta de 12 volti. Pentru a afla ce tip de redresor este cel mai potrivit pentru o anumita baterie, ia in considerare cele mai frecvente tipuri de baterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 3 =