Black Friday 2018 – produse si incasari

Black Friday 2018 – produse si incasari

Black Friday reprezinta inceputul celui mai mare festival de cumparaturi de peste ocean inca din 1952. In Romania, sarbatoarea a prins avant abia in urma cu aproximativ 6 ani, cand retailerii au inceput sa organizeze reduceri modeste. Acum, fiecare an aduce vanzari din ce in ce mai mari, cu produse reduse chiar si cu pana la 90%.

Produse si reduceri de Black Friday

Principalul aspect pe care Romania il abordeaza diferit cu privire la Black Friday este legat de data si perioada de desfasurare a evenimentului. In Statele Unite, Black Friday este vinerea de dupa ziua recunostintei, cand se da startul sezonului de cadouri. In Romania insa, data sarbatorii difera in functie de retail si se desfasoara pe parcursul mai multor zile.

De ce cumpara lumea atat de mult de Black Friday?

Strategiile de marketing abordate de marii comercianti in aceasta perioada includ in principal o perspectiva psihologica. Ei incearca astfel prin tehnici de marketing sa atinga latura emotionala a clientilor, stimuland-o cu oferte atractive atat de mult, incat aceasta castiga in fata rationalului. Sugestiile de prezentare a produselor incurajeaza cumparaturile nu doar pentru satisfacerea unei nevoie, ci pentru a obtine un sentiment de bucurie si de a trece peste momentele grele din viata de zi cu zi.

Principalele categorii de produse vandute

Anul acesta, liderul de piata in industria retail a vandut peste 930.000 de produse in doar 9 ore, cu o valoare de peste 355 de milioane de lei. Reducerile de Black Friday acopera toate categoriile de produse, chiar si unele servicii.

Astfel, cele mai achizitionate produse au fost gadget-urile, electrocasnicele, accesoriile pentru masini, televizoarele, elementele de mobilier si decoratiunile. De o popularitate la fel de mare s-au bucurat si comerciantii de carti si magazinele de haine si incaltaminte, alaturi de distribuitorii de echipamente horeca.

Cea din urma categorie de produse a cunoscut una dintre cele mai mari ascensiuni in numarul de produse vandute. Bucatarii si proprietarii de restaurante si cafenele au ales reducerile de Black Friday pentru a-si completa setul de echipamente sau pentru a incepe o astfel de afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + nine =