Betonul polimer poate inlocui betonul traditional

Betonul polimer poate inlocui betonul traditional

Betonul polimer a fost introdus in anii ’50, insa a capatat o atentie mai mare in ultimii ani, cand a inceput sa fie utilizat ca o metoda alternativa in constructii. Pentru a putea fi aplicat cat mai bine, se necesita slefuirea zonei care va fi utilizata.

Betonul polimer ca material alternativ

Betonul polimer reprezinta mai multe proprietati superioare fata de betonul traditional, folosind alt tip de ciment pe post de liant. Acest lucru ii confera rezistenta mare la impact si presiune, o conservare mai buna, permeabilitate mai mica si rezistenta la chimicale si agenti corozivi. Multumita acestor beneficii este din ce in ce mai folosit in constructiile din intreaga lume.

Cum este folosit betonul polimer?

Betonul polimer este utilizat in multe tipuri de proiecte de constructii specializate. La fel ca alte tipuri de beton, acesta poate fi folosit pentru a uni doua componente diferite sau pentru a crea o baza sau o structura pentru o viitoare constructie. Acest tip de material este folosit cel mai des in constructiile industriale si cu profil electric, unde se impune utilizarea unui produs care sa reziste atat in timp, cat si sub actiunea diferitilor factori de coroziune.

In functie de rasina utilizata in crearea produsului final, pe langa beneficiile ce tin de duritate si rezistenta la coroziune, betonul polimer poate capata si o rezistenta mare la caldura.

Acest material castiga teren din ce in ce mai mult in constructiile care necesita structuri dure, fiind unul dintre cele mai sigure materiale disponibile. De asemenea, acesta poate fi foarte versatil, deoarece i se pot adauga modele, texturi si culori pentru a reprezenta un element decorativ. Acesta este folosit in special pentru terase, aleile din fata caselor, platformele ce inconjoara piscinele si chiar trotuarele strazilor.

Sfaturi

Betonul polimer trebuie sa fie amestecat cu precizie si cu mare etentie. Acesta nu poate fi amestecat din mentinut intr-o miscare de rotatie pentru a evita conservarea, doarece acest proces se va intampla oricum. De asemenea, chimicalele utilizate in acest tip de material sunt mult mai periculoase decat cele ale betonului traditional, de aceea se impune folosirea de masti si protectie pentru piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + seven =