Creează o legătură mamă-fiică puternică

Creează o legătură mamă-fiică puternică

O legătură mamă-fiică puternică nu este așa de la natură. Ca în orice altă relație, și legătura mamă-fiică este vulnerabilă. Pe parcursul vieții, apar diverse lucruri care pot afecta relația dintre o mamă și fiica ei. De asemenea, chiar dacă ai mai mult de o fiică, vei observa că relația cu fiecare dintre ele este diferită. Asta din cauză că fiecare persoană este diferită. Personalitatea, temperamentul și experiențele de viață sunt doar câteva dintre lucrurile care pot interveni în relația mamă-fiică.

În calitate de mamă, ai șansa de a o învăța pe fiica ta cum să crească în această lume, cum să aibă încredere în viață și cum să aprecieze fiecare moment. Tot ce trebuie să faci pentru aceasta este să menții o conexiune bună cu ea, chiar și în momentele cele mai dificile din relația voastră. Dar cum creezi o legătură mamă-fiică dacă aceasta nu există în mod natural? Sau dacă există, cum o faci să devină mai puternică decât este? Există câteva metode prin care poți să creezi o legătură mamă-fiică puternică.

Cum să creezi o legătură mamă-fiică puternică 

Las-o să vorbească și învață să o asculți

Se știe că femeile, în general, vorbesc mai mult decât bărbații. Ține cont de acest lucru în relația cu fiica ta, întrucât ea este o femeie în devenire. Asigură-te că aloci suficient timp conversațiilor cu fiica ta. În timpul acestor conversații, nu te lăsa distrasă de alte lucruri, ci ascult-o efectiv. Pregătirea pentru somn este un moment ideal pentru aceste conversații, în cazul în care fiica ta este mai mică. Aste deoarece fetele mai mici nu prea vor să doarmă, astfel că acceptă bucuroase o sesiune de conversație.

În cazul în care ai o fiică mai mare, poți să o urmezi în cameră atunci când ajunge acasă. Arată-i că ești acolo să o asculți. Adresează-i întrebări deschise și apoi ascultă ce are de spus. Rezistă tentația de a-i oferi întotdeauna sfaturi. În schimb, bucură-te ascultând-o, indiferent de ceea ce spune.

Descoperă ce îi place și învață să ai aceleași interese

Fiicei tale îi place dansul, muzica, sportul, moda? Indiferent de ceea ce îi place, fii alături de ea în pasiunea ei. Dacă îi place teatrul sau filmele, puteți petrece timp plăcut împreună, luând parte la o piesă de teatru sau un film.

Ai grijă la reacțiile pe care le ai

În momentul în care fiica ta începe să se deschidă de față cu tine, s-ar putea să spună și lucruri pe care nu ai vrea neapărat să le auzi. Asigură-te că îți controlezi bine reacțiile, indiferent de ceea ce îți spune. Desigur, instinctul tău matern va fi dispus să reacționeze pentru a o proteja sau a o corecta. Însă dacă vei face astfel, fiica ta se va îndepărta de tine și va înceta să îți mai povestească diverse lucruri.

Învaț-o tot ce știi

Desigur, trebuie să o înveți pe fiica ta să facă diverse treburi casnice, precum curățenia, gătitul, spălatul vaselor și călcatul hainelor. Însă dincolo de aceste lucruri, trebuie să o înveți și lucruri care îi formează caracterul. Învaț-o despre perseverență, integritate și alte lucruri care o vor ajuta în viață.

Discutați despre relații

Vorbește-i despre relațiile inter-personale și explică-i ce este o relație sănătoasă între prieteni. Ajut-o să învețe cum trebuie să comunice cu prietenii. De asemenea, fii atentă la exemplul de mariaj pe care îl observă la tine, întrucât tu ești modelul principal atunci când vine vorba de o astfel de relație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *