Ce este și din ce este compus un gard electric pentru animale?

Ce este și din ce este compus un gard electric pentru animale?

Din ce in ce mai multi proprietaride animale iau in considerare achizitia unui gard electric animale, iar motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Este o solutie ieftina de imprejmuire. Costul este, de cele mai multe ori, mult mai mic decat cel al unui gard traditional.
  • Este foarte simplu de montat. Poate sa fie montat in regim propriu, prin simpla respectare a instructiunilor date de producator.
  • Este extrem de eficient. Gardul electric se dovedeste cea mai eficienta metoda prin care animalele pot fi tinute in interiorul unei imprejmuiri.

Din ce este compus un astfel de gard?

Orice gard trebuie sa aiba 4 componente majore:

1) Sursa de energie. Este diferita de la caz la caz, putand consta in acumulatori reincarcabili ( sunt foarte interesanti cei care se pot incarca solar), reteaua electrica sau acumulatori de unica folosinta. In functie de necesitati, pentru un gard electric pot fi folosite chiar si mai multe variante de acumulatori.

2) Generatorul de impulsuri. Alegerea acestuia trebuie sa tina cont de animalele pentru care este destinat gardul. Un generator cu puterea de 2 Joule este ideal pentru animalele cu blana scurta, insa in cazul animalelor cu blana groasa, este necesara o varianta mai puternica de pana la 5 Joule. Exista si variante mai puternice de atat, insa sunt folosite doar in zonele unde spatiul imprejmuit este foarte mare iar iarba este inalta.

3) Componentele pentru imprejmuire. Practic, este vorba despre gardul propriuzis. Acesta este compus din fir sau banda care asigura conductivitate electrica, din stalpii de imprejmuire si din manerul care poate sa asigure accesul in interiorul perimetrului. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca elementele de izolare.

4)Componentele de siguranta. Evident, fiind vorba despre un gard destul de periculos exista si elemente de siguranta, cum ar fi barele si paratraznetele. Acestea au rolul de a proteja intregul sistem. La categoria elemente de siguranta poate fi trecut si voltmetrul care depisteaza daca exista pierderi de curent in cadrul sistemului.

Inainte de a achizitiona un astfel de gard este bine sa te informezi in legatura cu modul in care trebuie sa fie montat in functie de animalul caruia ii este destinat si evident, de regulile de siguranta, care pot sa asigure o eficienta pe termen lung si foarte lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × two =