Avantajele inotului pentru copilul tau

Avantajele inotului pentru copilul tau

Fiecare sport are anumite beneficii. Inca din momentul in care un copil incepe sa practice un sport, intreaga lui viata si sanatate se schimba. Chiar si caracterul unui copil este influentat de sportul pe care il practica. Insa spre deosebire de alte sporturi, inotul este cu adevarat special. Pe langa avantajele obisnuite ale unui sport, inotul este de asemenea echivalent cu o abilitate necesara pentru supravietuire. Iti vom prezenta cateva dintre avantajele inotului pentru copilul tau.

Avantajele inotului pentru copilul tau

Inotul ii motiveaza in dorinta de a castiga, insa nu acesta este scopul final

Copilul este constient ca succesul in inot este dat de un numar mare de ore de munca. Prin practicarea indelungata, copilul invata nu numai sa inoate, ci si sa isi rafineze fiecare gest, pentru a putea executa cele mai eficiente miscari in apa. Copiii care practica inotul dobandesc o atitudine sanatoasa fata de succes. Aceasta atitudine are la baza modestie. De asemenea, copilul este constient ca o victorie este obtinuta prin implicare si efort constant.

Esecul nu este considerat o tragedie

Societatea in care traim este una competitiva. Inca de mici, copiii sunt invatati sa fie competitivi, astfel incat sa ii depaseasca pe ceilalti si pe ei insisi. Din cauza acestei idei, majoritatea copiilor sufera atunci cand pierd. Insa copiii care practica inotul sunt invatati sa priveasca fiecare esec drept o oportunitate de a se dezvolta. Pentru ei, esecul este echivalent cu descoperirea slabiciunilor. Astfel, ei invata sa lucreze asupra acestor slabiciuni, pentru a le elimina.

Invata sa isi depaseasca fricile

Copiii tind sa aiba diverse frici. Desi numai unele dintre ele sunt considerate de catre adulti ca fiind reale, chiar si cele inchipuite reprezinta un stres pentru copii. In momentul in care copilul este invatat sa inoate, el isi depaseste treptat teama de apa, teama de a ramane fara aer, de a nu putea respira, de a sari in apa, teama de adancime si altele. Prin exercitii si incurajari, copiii ajung sa fie capabili sa execute diverse lucruri pe care le credeau imposibile. Iar depasirea acestor frici le da incredere ca orice frici pot fi depasite.

Abilitatea de a supravietui in apa

Pe langa avantajele inotului, acesta il ajuta pe copil sa deprinda abilitatea de a supravietui in apa. Acest lucru este echivalent cu mai multa miscare, tinerea sub control a greutatii corpului, si capacitatea de a se bucura de apa.

Creste increderea in sine

Copilul beneficiaza de pe urma invatarii diverselor tehnici de inot. Iar faptul ca va obtine rezultate tot mai bune il va determina sa creada ca atunci cand isi doreste un lucru si depune eforturi pentru a avea anumite realizari, va reusi.

Echilibru interior

Inotul este recomandat atat copiilor hiperactivi, cat si celor care sunt stresati si se confrunta cu dificultati de concentrare. Miscarile repetitive pe care copilul trebuie sa le efectueze in apa pentru a mentine corpul la suprafata apei ii induc o stare de calm si il ajuta sa se concentreze. Astfel, apa il ajuta pe copil sa se relaxeze, dar sa isi si consume energia in exces.

Devine mai organizat

Antrenamentele de inot au loc in anumite zile si la anumite ore. Acest lucru il determina pe copil sa isi organizeze activitatile, pentru a respecta programul de inot. Chiar si in timpul cursului de inot, totul se bazeaza pe organizare, pe repsectarea unor etape si reguli. Astfel, copilul va invata sa devina mai organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =