Agricultura ecologica

Agricultura ecologica

Am auzit adesea de mancare ecologica sau produse bio…ei bine de agricultura ecologica ati auzit? Agricultura ecologica este asemanatoare cu agricultura organica sau biologica din alte state membre ale Uniunii Europene. Este acel procedeu de a cultiva plante, a creste animale si a produce alimente intr-un mod natural. Acest proces, la fel ca si procedeurile de obtinere a produselor ecologice, este reglementat de reguli si principii de productie stricte care pornesc de la calitatea pe care este necesara sa o aiba pamantul.

Agricultura ecologica este potrivita pentru a produce hrana potrivita organismului uman avand in vedere echilibrele locale, regionale si sustinand folosirea resurselor existente.

Acest tip de agricultura asigura bazele dezvoltarii durabile a productiei ecologice si asigura funcionarea eficienta a pietei interne. De asemenea, asigura increderea consumatorilor si protejeaza interesele acestora. Este un atu si pentru economie si pentru mentinerea si imbunatatirea peisajelor rurale.

In cadrul agriculturii ecologice este interzisa folosirea pesticidelor sintetice, chimice, si a ingrasamintelor chimice. De asemenea nu este permis sa se foloseasca antibiotice pentru animale, aditivi alimentari sau orice alta substanta complementara folosita pentru prelucrarea produselor agricole. Nu este permisa nici folosirea unor organisme modificate genetic.

Poti trece de la agricultura conventionala la cea ecologica, insa schimbarea nu se poate face brusc. Trebuie facuta prin parcurgerea unei perioade de tranztie, care poarta denumirea de perioada de conversie.

agricultura

 

One Reply to “Agricultura ecologica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *