5 semne că este timpul să îți schimbi job-ul

5 semne că este timpul să îți schimbi job-ul

Uneori, ajungi în momentul în care te întrebi dacă nu cumva este timpul să îți schimbi job-ul. Schimbarea job-ului este un pas important și destul de dificil. Uneori, avem tendința să spunem că ne bucurăm că avem un job, chiar dacă nu este cel mai bun la care ne putem gândi. Chiar și atunci când nu suntem pe deplin mulțumiți de job, amânăm cât se poate de mult momentul în care vom începe să căutăm altul.

Pentru a fi apreciat pentru ceea ce faci, este nevoie să avansezi în permanență, să poți demonstra că știi face lucruri pe care nu le știe face oricine în cadrul job-ului tău. În cazul în care job-ul tău actual nu îți oferă posibilitatea de a te face remarcat, trebuie să îți îndrepți atenția către acel loc de muncă unde ai reuși să beneficiezi de oportunitățile dorite.

De asemenea, în cazul în care nu ai șansa de a-ți îmbogăți cu regularitate CV-ul, de a-ți extinde legăturile cu alte persoane și de a-ți spori încrederea în tine, înseamnă că job-ul tău te îngrădește. În continuare, îți vom arăta cinci semne clare că este timpul să îți schimbi job-ul.

5 semne că este timpul să îți schimbi job-ul

  1. Dacă lucrezi la un proiect mare pentru locul de muncă și este stresant, dar ai mai făcut chestia asta și înainte, este un semn că ai o problemă. Te trezești în timpul nopții îngândurat pentru sarcinile de la serviciu? Atunci când termini proiectul dificil și mare la care lucrezi, te așteaptă un altul, la fel? Aceste proiecte te stresează, dar nu-ți aduc beneficii? În acest caz, ceea ce faci este greșit, iar cea mai bună variantă este să renunți la acest job.
  2. Un alt semn este dacă nu vezi nicio oportunitate de a avansa în carieră în cadrul companiei în care lucrezi. Indiferent de cât de străduiești să îi demonstrezi managerului că ești capabil pentru un post mai avansat, nu vei reuși să îl convingi.
  3. Dacă în momentul în care ajungi la locul de muncă, te transformi într-o persoană care nu se apropie deloc de persoana care ești în general, în preajma familiei și a prietenilor. Dacă nu le-ar plăcea persoana care ești în realitate și trebuie să pretinzi a fi altfel, atunci locul tău nu e acolo.
  4. Un semn că job-ul actual nu ți se potrivește este dacă aștepți cu nerăbdare week-end-urile, dar în week-end te gândești doar la ce vei avea de făcut săptămâna următoare la lucru.
  5. Detești să mergi lunea la muncă.

Fă ceea ce trebuie

În general, este indicat să asculți de corpul tău. Poate îți va părea stresant să te apuci să cauți un nou loc de muncă, însă este cel mai bun lucru pe care îl poți face în momentul în care ești prins într-un loc de muncă în care nu te potrivești. Încă de la primul pas pe care îl vei face pentru reorientarea în carieră, te vei simți minunat. Pentru aceasta, poți începe prin a citi anunțuri pentru locuri de muncă.

Indiferent de cât de greu va fi să te reorientezi în carieră, important este să asculți de semnele care îți arată că trebuie să o faci. Amintește-ți că ești capabil și calificat, astfel că dacă nu ești apreciat cu adevărat, este timpul să îți schimbi job-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *