Atunci când pornești o nouă afacere, sunt câteva aspecte critice de care trebuie să ții cont. În general, succesul sau eșecul unei afaceri ține de cunoașterea modului și motivului de a acționa, precum și de cunoașterea pașilor care trebuie urmați. Așadar, îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute să ai un început bun în afaceri.
Oferă-le oamenilor ceea ce sunt dispuși să cumpere, nu doar ceea ce vrei să vinzi.
Adeseori, oamenii deschid o afacere bazată pe un produs sau un serviciu care cred că va avea succes, fără să țină cont însă de ceea ce s-a demonstrat deja că are o piață de desfacere.
Începe să produci flux de numerar cât mai curând posibil.
Fluxul de numerar este punctul-cheie al unei afaceri, așadar este esențial să asiguri profitul. Așadar, trebuie să găsești metode prin care să produci flux de numerar cât mai curând după începerea activității. Există diverse metode prin care poți face acest lucru. Un exemplu este crearea de programe de continuitate, prin care clienții plătesc o taxă lunară în avans pentru a se asigura că vor beneficia de produsul sau serviciul dorit.
Găsește întotdeauna metode prin care să menții costurile la un nivel redus.
Fluxul numerar nu își are rostul, dacă nu este unul pozitiv. Pentru a te asigura că este pozitiv, trebuie să menții costurile la un nivel cât mai scăzut. De exemplu, dacă trebuie să îți aranjezi biroul, optează pentru mobilier second-hand, dar întreținut bine, în locul unui mobilier nou și extrem de scump. Încearcă să negociezi pentru a obține prețuri mai bune la achizițiile pe care trebuie să le faci.
Când faci planuri de afaceri, întotdeauna supraestimează cheltuielile și subestimează veniturile.
Acest lucru nu înseamnă că ești dispus să accepți sumele respective, ci doar te ajută să te pregătești cu informațiile necesare, care te vor îndruma cu privire la eforturile pe care trebuie să le depui pentru vânzări și marketing.
Concentrează-te pe vânzări și marketing.
În afaceri, nu se întâmplă nimic până nu are loc o vânzare. Încă de la început, va trebui să găsești o metodă bună prin care să atragi oportunități de vânzare, să transformi oportunitățile în vânzări și să te asiguri că vei obține vânzări repetate către clienții tăi. Un lucru pe care trebuie să îl știi este că este mai important să te concentrezi pe atragerea de oportunități, decât pe construirea unui brand.
Găsește metode prin care să crești profiturile.
În afaceri, există cinci lucruri care au impact asupra profiturilor. Învață-le, pentru a putea să ții costurile sub control. Ceea ce trebuie să faci este să atragi oportunități, să transformi oportunitățile în vânzări, să crești numărul de vânzări către clienții tăi, să crești prețul mediu al vânzărilor și să crești limitele de profit.
Testează și verifică totul.
Nu poți ști dacă o strategie sau un program funcționează, până nu testezi și verifici rezultatele.
Cu cât înveți mai mult, cu atât câștigi mai mult.
Până nu ai condus o afacere, nu ai de unde să știi cum să o pornești. Însă poți să înveți cum se face. Trebuie să accepți ideea că întâi trebuie să înveți despre cum se întemeiază și se conduce o afacere, abia apoi poți începe să câștigi din ea. Va trebui să înveți în permanență despre vânzări și marketing, pentru a ține pasul și a avea șanse la succes.
Nu tăia din preț, ci adaugă valoare.
În loc să oferi discount-uri, care te determină să pui bani din propriul buzunar, încearcă să adaugi valoare produsului sau serviciului respectiv. De exemplu, încearcă să adaugi sau să oferi diverse bonusuri, pentru care plătești puțin sau chiar deloc.