Top 6 utilaje de gradinarit aflate la mare cautare

Top 6 utilaje de gradinarit aflate la mare cautare

Daca stai la casa si ai si o portiune de teren in apropiere, cu siguranta vei amenaja si o mica gradina acolo. Poate ca situatia e alta – poate ca practici agricultura atat pentru nevoile proprii, cat si pentru a comercializa produsele obtinute. In oricare din situatii, va trebui sa te asiguri ca te dotezi cu utilaje eficiente, pentru a ingriji corespunzator gradina.

Daca vrei sa obtii produse de calitate si o recolta bogata, ingrijirea solului va trebui sa fie prioritatea numarul 1. Nu trebuie sa te sperii de faptul ca va trebui sa faci un efort considerabil sau ca vei investi foarte mult timp in asta – acum exista tehnologii si utilaje de care te poti ajuta. Care sunt acestea? Ti le prezentam in continuare.

1. Motocoasa – reprezinta unealta ideala pentru a taia iarba din curte sau gradina, in special in acele zone in care masina de tuns iarba nu poate sa ajunga. Conteaza foarte mult tipul de motocoasa pe care il alegi (hobby, semiprofesionale sau profesionale) – iti recomandam sa alegi o varianta de mijloc – o motocoasa semiprofesionala de umar cu fir si cutit, usor de manevrat chiar si pentru o persoana fara prea multa experienta.

2. Motosapa – te va ajuta sa pregatesti terenul pentru insamantat si nu numai. Este o unealta de dimensiuni mici, ideala pentru maruntirea si nivelarea pamantului umed sau uscat, in diverse sezoane si etape ale prelucrarii.

3. Motocultor – atunci cand motosapa nu te mai ajuta sau este insuficienta pentru a pregati o suprafata mai mare de teren pentru cultivare, devine evident ca ai nevoie de un utilaj mai complex. Iti recomandam in acest caz sa optezi pentru un motocultor, mai exact un motocultor Ruris – brand-ul este foarte cunoscut in randul celor pasionati de gradinarit si agricultura. Cu motocultorul vei putea realiza operatiuni mai complexe, precum: sapat, arat, greblat, maruntit, cosit etc – toate cu ajutorul accesoriilor aferente.

4. Atomizor/pulverizator – dupa ce vei pregati solul, vei planta si cultura va incepe sa creasca, vei avea nevoie de diverse tratamente fitosanitare pentru a ingriji culturile. Pentru stropirea plantelor, pomilor, a serelor sau pepinierelor vei gasi foarte util un atomizor sau pulverizator.

5. Motopompa – ingrijirea culturilor va presupune, alaturi de toate operatiunile de mai sus, si o irigare corespunzatoare. O motopompa te va ajuta considerabil in acest sens – vei uda cu usurinta culturile din mica ta gradina, rapid si fara prea mult efort.

6. Drujba – va veni si perioada in care ii vei gasi utilitatea, chiar daca in prima faza vei sta in dubii inainte de a o achizitiona. Acest utilaj de tipul unui motofierastrau cu lant este ideal pentru taiatul lemnelor, pentru curatirea pomilor de crengi uscate si pentru pregatirea lor pentru noul an.

Pare destul de evident faptul ca va trebui sa te dotezi cu toate cele necesare daca vrei sa iti ingrijesti gradina corespunzator. Nu poti uita de sculele si uneltele de mana, chiar daca ai inclus in “arsenalul” tau de gradinarit cele 6 produse de mai sus. Daca esti in dubii si nu stii de unde poti achizitiona toate aceste scule si unelte, iti oferim si o recomandare: incearca magazinul online www.tehnicbazar.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *