Timpul petrecut in familie aduce beneficii

Timpul petrecut in familie aduce beneficii

Cu totii ne iubim familia si depunem toate eforturile necesare pentru a aduce bani, astfel incat sa le oferim celor dragi un stil de viata confortabil. Insa uneori, uitam ca timpul petrecut in familie, impreuna cu copiii, este mai important decat sa le oferim haine la moda sau cele mai noi dispozitive tehnologice. Chiar si pentru copiii mai mari, timpul petrecut in familie are numeroase beneficii.

Beneficiile pe care le are timpul petrecut in familie

In continuare, iti vom arata cateva dintre beneficiile pe care le are timpul petrecut in familie.

Creste stima de sine a copiilor

Copiii care petrec timp cu parintii, participand la diverse activitati impreuna, dezvolta un simt pozitiv de auto-valoare. Cand copiii simt ca sunt apreciati de catre parintii lor, se simt mai pozitivi in ceea ce ii priveste. Activitatile de familie nu trebuie sa fie scumpe sau luxoase pentru a fi de calitate. Puteti sa faceti o plimbare impreuna, sa mergeti cu bicicletele sau sa jucati baschet impreuna. Important este timpul petrecut in familie si sa va bucurati unii de compania celorlalti.

Intareste legaturile de familie

Familiile care impartasesc iau parte la activitati zilnice impreuna, care merg impreuna in vacante sau excursii, creeaza legaturi puternice. Conform studiilor, familiile care au activitati de grup impreuna au legaturi emotionale mai puternice, precum si abilitatea de a se adapta mai usor la diverse situatii. Asadar, puteti sa impartasiti hobby-urile, sport, carti, filme sau orice alte activitati care va plac, pentru a crea legaturi familiale mai puternice.

Dezvolta comportamente pozitive

Copiii si adolescentii care petrec mai mult timp cu familia sunt mai putin predispusi la a experimenta tigari, alcool si droguri. Copiii care iau frecvent masa cu familia au un aport alimentar imbunatatit, in comparatie cu cei care nu mananca atat de des cu parintii. In schimb, copiii care nu prea mananca impreuna cu familia, sunt mai predispusi la consumul de tutun, alcool si droguri.

Creati amintiri frumoase

Timpul petrecut in familie creeaza amintiri frumoase atat pentru parinti, cat si pentru copii. Copiii care au amintiri frumoase legate de familie sunt mai predispusi sa creeze, la randul lor, un mediu cald si iubitor pentru copiii lor, atunci cand vine momentul. Una dintre cele mai bune lectii pe care le pot invata copiii, astfel incat sa se dezvolte in adulti si parinti competenti, este aceea de invata sa lucreze si sa se joace ca o unitate familiala.

Timpul petrecut in familie ii ajuta pe parinti si pe copii sa se reconecteze

Timpul petrecut in familie ii ajuta pe parinti sa se reconecteze cu copiii lor. Copiii tind sa impartaseasca mai multe informatii despre viata lor, in timp ce se bucura de o activitate impreuna cu parintii, decat daca sunt intrebati de parinti cum le merge sau cu a fost ziua pentru ei. De asemenea, este un prilej de a invata lectii, de a impartasi impresii si emotii, fara conflicte. Copiii cresc si se schimba foarte repede, asadar timpul petrecut in familie este un moment ideal pentru ca parintii sa isi cunoasca mai bine copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + seven =