Implică-te în sarcina partenerei tale

Implică-te în sarcina partenerei tale

Conform femeilor, sunt puțini bărbații care înțeleg ce înseamnă sarcina, de fapt. Poate și tu ești în această categorie și nu trebuie să te jenezi de acest lucru. Majoritatea bărbaților chiar nu înțeleg sarcina partenerei. Poate discuți cu partenera despre sarcină, poate chiar îți arăți interesul așa cum știi. Însă adevărul este că un bărbat nu are cum să știe ce înseamnă cu adevărat o sarcină.

Este de la sine înțeles că un bărbat nu are cum să înțeleagă ce înseamnă să porți un copil în pântece până la termen. Nu poate să înțeleagă relația aceea de minut cu minut, aproape de inimă, așa cum o simte o mamă. Însă asta nu înseamnă că un bărbat nu poate să participe cât mai activ la sarcina partenerei. Dimpotrivă, și tu poți auzi prima bătaie a inimii copilului, să îl simți cum se mișcă și să îi fii alături partenerei din multe alte puncte de vedere. Așadar, implică-te în sarcina partenerei tale cât de mult poți. Află în continuare cum să faci acest lucru.

Învinge-ți teama 

Este normal să devii speriat la un moment-dat, în timpul sarcinii. Îți dorești să fii un tată bun, te gândești dacă vei avea un copil sănătos și dacă partenera ta va avea o naștere ușoară. Toate aceste temeri sunt naturale. Însă le poți învinge, discutând cu partenera, cu tatăl tău, sau cu prieteni care deja sunt părinți.

Acordă-i atenție

Chiar dacă nu poți duce sarcina în locul partenerei, poți să devii un observator activ. Arată-i partenerei că îți place să o admiri însărcinată, fă-i poze pe măsură ce îi crește burta, oferă-i un masaj când este obosită, ține cont de dezvoltarea bebelușului și fii pe fază când începe să se miște.

Fii prezent în sarcina partenerei

Însoțește-ți partenera la consultații, analize sau diverse programe de dinainte de naștere.

Ține cont de sănătate

Cu siguranță partenera ta va încerca să își îmbunătățească dieta, să renunțe la alcoolul consumat ocazional și să aibă un stil de viață cât mai sănătos. Ajut-o, făcând și tu aceleași lucruri. Astfel, elimină alimentele care ar putea să o tenteze, renunță la alcool și la fumat. De asemenea, puteți petrece câteva ore de relaxare într-un centru spa care oferă tratamente pentru femeile însărcinate.

Iubește-i corpul aflat în schimbare

Pe măsură ce sarcina evoluează, partenera ta va începe, cel mai probabil, să se simtă neatrăgătoare. Chiar dacă nu arată prea bine, nu îi spune niciodată acest lucru!

Fă-i poftele

Unele femei sunt destul de pofticioase în timpul sarcinii. Așadar, fii pregătit să îi satisfaci poftele, indiferent de oră. De asemenea, ajut-o să se simtă iubită și apreciată, făcându-i mici surprize sau ajutând-o la cumpărături.

Ajut-o la cumpărăturile pentru bebe și la luarea deciziilor

Înainte să se nască, bebelușul trebuie să aibă pregătite hainele, căruciorul, scaunul sau scoica pentru mașină, scutecele și alte astfel de obiecte. Ajută-ți partenera să achiziționeze aceste lucruri. În plus, alegeți împreună numele pe care îl va avea copilul.

Fii pregătit pentru neprevăzut

Cele nouă luni de sarcină trec foarte repede, așadar asigură-te că te bucuri de fiecare moment. Însă un lucru pentru care trebuie să fii pregătit, chiar dacă pare incredibil, este să ai și tu simptome de sarcină. Cunoscut drept sindromul sarcinii prin simpatie, acesta te poate determina să manifești simptome asemănătoare sarcinii, astfel că s-ar putea să iei și tu câteva kilograme în plus, să ai schimbări bruște de temperament și să ai diverse pofte. Așadar, fii pregătit să fii întru totul implicat în sarcina partenerei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *