Cum sa renunti la cafea

Cum sa renunti la cafea

Cafeaua are beneficii pentru sanatate insa multe persoane devin dependente si consuma o cantitate mult mai mare decat cea indicata.  Cafeaua consumata in cantitati industriale poate agrava starea de sanatate si poate cauza si anumite boli cum ar fi cele gastrointestinale, tensiunea arteriala, anemie, boli coronariene si se poate ajunge chiar si la cancer. Studii recente au demonstrat ca in cafeaua prajita se gasesc in jur de 19 agenti cancerigeni. Iata cativa pasi simpli prin care poti renunta la cafea definitiv.

In primul rand nu trebuie sa renunti brusc. Trebuie sa faci lucrul acesta si sa diminuezi cantitatea zilnica pana ajungi la una nesimnificativa. Indicat este sa faci pauze mai lungi intre cafele.

Un alt truc este sa nu pastrezi cafeaua in casa. In acest fel nu vei fi tentat sa consumi atat de multa cafea. Este bine sa servesti cafea la birou sau la o cafenea. Neavand cafea in casa, vei consuma cu siguranta mai putina.

Inlocuieste cafeaua normala cu cea decofeinizata. Este important ca si acest lucru sa il faci treptat. De exemplu, daca bei 4 cesti de cafea pe zi, una dintre ele inlocuieste-o cu cea decofinizata.

Poti inlocui cafeaua cu alte bauturi delicioase. Bea spre exemplu ceai sau ciocolata calda. Poti alege intre o gama diversificate de arome.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 10 =