Cum alegi un sistem antiincendiu

Cum alegi un sistem antiincendiu

sistem-antiincendiu

Fie ca este vorba despre o cladire rezidentiala sau una industriala, utilitatea sistemelor de detectie a incendiului este incontestabila. Acestea te ajuta sa iti protejezi viata si bunurile aflate intr-o cladire si iti ofera o siguranta fizica si psihica. Daca nu ai cunostinte tehnice, s-ar putea sa iti fie dificil sa alegi un sistem de detectie a incendiului, mai ales avand in vedere multitudinea de oferte de pe piata.

In general, exista doua mari tipuri de astfel de sisteme: conventionale si adresabile, fiecare cu avantajele sale.

  1. Sisteme conventionale

Acestea sunt sisteme de detectare simple, destinate spatiilor mici, care nu necesita foarte multe detectoare. Un sistem conventional este compus din mai multe componente standard: Centrala conventionala, detectori, sirene pentru avertizare si anumite elemente auxiliare, precum butoane de alarma manuala sau cabluri si socluri.

Sistemele conventionale de detectare a incendiilor sunt indicate doar pentru spatiile mai mici, deoarece, chiar daca avertizeaza in cazul unui incendiu, nu pot localiza exact sursa acestuia. In cazul cladirilor foarte mari, cu sute de detectoare, poate sa fie o adevarata ghicitoare gasirea zonei cu probleme;

Cu toate astea, sistemele conventionale de incendii sunt eficiente si reusesc sa anunte in eventualitatea unui pericol, oferind timp de evacuare, timp de reactie si chiar timp pentru salvarea bunurilor dintr-o cladire care risca un incendiu.

Marele avantaj al sistemelor conventionale este pretul, care in cazul spatiilor mici destinate protectiei, poate sa fie mult mai mic decat cel al sistemelor adresabile.

  1. Sisteme adresabile

In cazul spatiilor mari, se recomanda utilizarea sistemelor adresabile, fiind mult mai eficiente si performante decat cele conventionale.   In cazul unui incendiu, determina exact senzorul unde exista acel pericol, fapt care poate sa reduca foarte mult timpul de reactie al celor care trebuie sa stinga focul.  Sistemele adresabile sunt simplu de instalat, deoarece este necesar mult mai putin cablu la instalare. Sistemele antiincendiu adresabile se conecteaza intr-o singura bucla, acesta fiind si motivul usurintei cu care sunt instalate. Dezavantajul acestor sisteme este pretul mult mai ridicat, care face ca investitia sa merita doar in cazul spatiilor mari.

Fie ca alegi un sistem conventional sau unul adresabil, sistemele antiincendiu au o importanta extrem de mare in evitarea unor dezastre. In magazinul online Eurosec vei gasi diverse sisteme antiincendiu, la preturi avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − one =