Ce documente poti sa salvezi cu un laminator?

Ce documente poti sa salvezi cu un laminator?

Daca ai chef de o jucarie foarte utila ce spui de un laminator? Laminatoarele sunt acele instrumente cu ajutorul carora se infoliaza obiectele din hartie. Cele mai comune sunt cartile de vizita. Cu siguranta ai vazut si tu o carte de vizita plastifiata pentru a deveni mai rezistenta. Ei bine, acea folie se aplica peste cartea de vizita cu ajutorul unui laminator.

Laminatoarele se folosesc in atelierele de publicitate pentru a lamina diverse materiale publicitare. Unele dintre ele se folosesc pentru spatiul exterior unde exista intemperii care le pot deteriora, precum vantul, ploaia, grindina. Laminarea acestor materiale pentru spatiul exterior le prelungeste durata de viata.

Insa nu doar specilistii se pot folosi de aceste utilaje, ci ele sunt accesibile oricui. Chiar si cu un buget redus iti poti achizitiona un laminator dintr-un magazin de specialitate si il poti folosi pentru uz personal. Ce poti face cu el? Ei bine, te poti folosi de un laminator pentru a proteja diverse documente de prin casa.

Iata ce documente poti lamina

  1. Fotografiile

Pana la explozia erei digitale care a mutat atentia pe fotografii digitale in detrimentul fotografiilor pe hartie, amintirile noastre se gaseau intr-un plic asezat cu atentie in dulapul cu secrete. Astazi, toate amintirile noastre se gasesc in telefon, pe laptop sau pe diverse spatii de stocare. Avem poze cu noi din vacante, poze cu familia sau poze cu prietenii dragi. Insa pozele cu noi de cand eram mici sau cu parintii nostri atunci cand erau tineri se gasesc pe cateva bucati de hartie.

Asigura-te ca te vei putea bucura de aceste fotografii si peste 10 ani! Vrei sa le arati copiilor tai cine au fost strabunicii lor? Rezerva-ti timp si infoliaza aceste fotografii vechi pentru a le feri de deteriorare si a le prelungi durata de viata.

  1. Colectiile indragite (bancnote, timbre, servetele)

Fiecare dintre noi a colectionat ceva atunci cand era mic. Colectionarea obiectelor ne ajuta sa fim mai organizati. Inca de mici invatam sa facem negocieri, schimburi, sa reusim sa obtinem ceea ce ne dorim in schimbul daruirii altor obiecte.

Printre cele mai populare colectii erau cele de bancnote vechi, timbre sau servetele. Daca inca nu le-ai aruncat ce spui sa le dai un aer proaspat printr-o laminare rapida. Astfel le vei putea pastra in siguranta.

  1. Actele

Si in cele din urma cele mai importante documente care pot fi laminate sunt actele. Certificate de nastere vechi, titluri de proprietate, intabulari si diverse documente pastrate in locuri sigure de ani de zile, care isi pot pierde din calitate. Timpul isi spune cuvantul.

Ce poti sa faci? Iti achizitionezi un laminator si ai grija ca toate actele sa fie protejate corespunzator. Hartia este un material degradabil in timp si poti intampina situatii dificile in care un act important este atat de deteriorat incat nu mai poate fi folosit. Laminarea este o solutie simpla, rapida si sigura. Totusi, exista o serie de acte care isi pierd valabilitatea daca sunt plastifiate. Inainte de a actiona, asigura-te ca actele respective intra in categoria celor care pot fi plastifiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + sixteen =