Caini vs oameni-avem o lege ce facem cum ea?

Caini vs oameni-avem o lege ce facem cum ea?

Dupa lungi dezbateri pe tema maidanezilor si ceea ce facem cu ei, se pare ca, in sfarsit avem noutati, mai precis o lege ce reglementeaza acest lucru. Trist este ca a trebuit ca un copil sa moara sfasiat de cativa caini comunitari pentru ca alesii nostri sa ia atitudine asupra problemei cainilor maidanezi.

Asa cum era de asteptat, legea lui Ionut asa cum a fost ea numita a separat Romania in doua. Pe de o parte, cei care sunt pro eutanasiere, de partea celalta situandu-se cei care lupta pentru drepturile animalelor. Cadrul legislativ fiind reglementat asupra acestei probleme, spune destul de clar ca toti cainii gasiti in strada sunt ridicati si dusi in locurile special amenajate, iar doritorii au la dispozitie 14 zile lucratoare pentru a putea veni sa-i adopte, in caz contrat vor fi eutanasiati. Insa, se pare ca, nici asta nu-i multumeste pe iubitorii de caini maidanezi, ei avand la dispozitie destul timp pentru a-i putea adopta inainte ca acestia sa fie eutanasiati. Nu spune nimeni ca animalele vor fi omorate imediat ce vor ajunge in padocuri, insa nu pot fi lasate nici pe strada sa umble libere.
Ne dorim a fi o tara membra UE, insa, e inadmisibil ca un copil-ce practic era parte din viitorul acestei tari- sa fie ucis de catre cainii ce umbla nestingheriti pe strada. Orasele au fost concepute ca fiind aglomerari urbane pentru oameni, iar caini vagabontioamenii nu trebuie sa se teama de faptul ca ei, sau propriul lor copil vor fi muscati de catre cainii pe care nu-i controleaza nimeni.
Cu totii suntem iubitori de animale si sta-n responsabilitatea noastra ca ele sa aiba toate conditiile uni trai decent, iar acest lucru cu siguranta nu poate fi aplicat in strada.

Asadar, iubitori de caini daca doriti ca orasul in care traiti sa fie mai curat, dar sunteti totusi constienti si de pericolele la care suntem supusi atunci cand alegem sa lasam maidanezii in strada, mergeti si adoptati un caine, pe care sa-l cresteti acasa, si nu aruncandu-l inapoi in strada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =