Degenerescenta maculara uscata – simptome si riscuri

Degenerescenta maculara uscata – simptome si riscuri

Publicitate: Recomandam clinica cardiologie – Bd. Basarabia, nr. 68, ap. 1, sect. 2, Bucuresti, 0737 027 067 – Centrul Medical Arena.

Degenerescenta maculara uscata este o boala cronica a ochilor, care provoaca pierderea vederii in centrul campului vizual. Degenerescenta maculara uscata este una dintre cele doua tipuri de degenerescenta maculara legata de varsta. O data cu instalarea acestei boli calitatea vietii dumneavoastra se poate deteriora, din cauza faptului ca vederea devine incetosata. Astfel, sarcini precum cititul sau condusul autoturismului vor fi din ce in ce mai greu de practicat.
Simptomele pe care le puteti avea sunt numeroase, intre acestea se numara:
–    Nevoia de lumina mai puternica atunci cand cititi sau faceti o munca de aproape.
–    Cresterea dificultatii de adaptare la niveluri de luminozitate scazuta, cum ar fi atunci cand intrati intr-un restaurant cu lumina slaba.
–    Cresterea neclaritatii in cazul cuvintelor imprimate pe un suport.
–    Dificultate in a recunoaste fete.

centrul medical arenaDegenerescenta maculara uscata poate afecta unul sau ambii ochi. In cazul in care un singur ochi este afectat este posibil sa nu observati diferenta de vedere, deoarece ochiul bun compenseaza.
In cazul in care observati o schimbare la nivelul vederii centrale sau abilitatea de a vedea culori si detalii fine se depreciaza este indicat sa mergeti la un consult oftalmologic. Aceste simptome pot fi primul indiciu in caz de degenerescenta maculara, mai ales daca sunteti trecut de 50 de ani.
Intre factorii care pot creste riscul de degenerescenta maculara uscata se numara: varsta (degenerescenta este mai prezenta la persoanele peste 65 de ani), istoricul familial, rasa (aceasta boala este mai frecventa la albi, caucazieni, decat la alte rase), fumatul (poate creste riscul de a face aceasta boala), obezitatea, dieta nesanatoasa, bolile cardiovasculare (daca ati avut boli care au afectat inima sau vasele de sange, ati putea avea un risc mai mare de a face degenerescenta maculara), nivelul crescut de colesterol.
In orice moment degenerescenta maculara uscata poate progresa la degenerescenta maculara umeda, ceea ce cauzeaza pierderea rapida a vederii. Unele persoane cu degenerescenta maculara uscata pot experimenta pierderea severa a vederii.
De aceea, un consult anual la cabinetul oftalmologic este foarte important. Specialistii Centrului Medical Arena va stau la dispozitie pentru programari in fiecare zi de luni, miercuri, joi si vineri.

Detalii puteti cere la: Bld. Basarabia, nr. 68, ap. 1, sect. 2, Bucuresti, 0737 027 067, contact@centrulmedicalarena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *