Film romanesc la Oscar

Film romanesc la Oscar

In ultima vreme, regizorii romani au inceput sa fie remarcati si peste hotare, participand la diferite festivaluri de film, unde reusesc sa obtina si premii importante.

Anul acesta e venit randul peliculei ‘’Pozitia copilului’’ sa se remarce, filmul fiind desemnat sa reprezinte Romania la Oscarurile de anul viitor, la categoria ‘’cel mai bun film strain.’’ Regulile americanilor sunt cat se poate de clare, filmul trebuie sa fie prezentat intr-o limba preponderent straina, alta decat limba engleza, sa fie produs in afara Statelor Unite, si sa fi fost lansat nu mai devreme de 1 octombrie 2012. Fiecare stat vine cu propriile sale propuneri in ceea ce priveste aceasta distinctie si sunt alese doar noua filme, ce pot avea cinci nominalizari.

pozitia copilului

Scenariul filmului prezinta dragostea sufocanta a unei mame fata de copilul sau, intr-un mod dramatic, dar existand pe alocuri si urme de umor. Reprezinta totodata si o radiografie a inaltei clase sociale, in care se poate regasi, traficul de influienta si coruptia de la nivelul micilor institutii ale statului. Totul porneste de la un accident de masina in care este lovit un copil, care decedeaza dupa cateva zile, de aici facandu-se totul ca vinovatul sa scape fara a mai face inchisoare, fiind dispus chiar sa mituiasca parintii victimei.

Scenariul este realizat de catre Razvan Radulescu si Catalin Peter Netzer, iar din distributie fac parte actori consacrati precum, Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, rolurile principale revenindu-le actorilor, Luminitei Gheorghiu si lui Bogdan Dumitrache. Sa speram ca filmul va avea succes si peste hotare, si va primi critici favorabile, putand sa devina primul film din istoria cinematografiei romanesti care castiga un premiu Oscar si care a avut ceva de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − seventeen =