Alege drona in functie de specificatii (partea a doua)

Alege drona in functie de specificatii (partea a doua)

Exista diverse caracteristici de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi drona. Autonomia de zbor, altitudinea maxima, viteza maxima, greutatea, dimensiunea, raza de actiune a telecomenzii si masurile de siguranta sunt doar cateva dintre caracteristicile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi o drona in functie de specificatii. In continuare, iti vom prezenta si alte caracteristici esentiale.

Alege drona in functie de specificatii

Pentru a alege drona in functie de specificatii, trebuie sa tii cont si de aceste caracteristici:

Rezistenta la vant

Aceasta nu este o specificatie tehnica, asadar vei afla care este rezistenta la vant a unei drone doar citind recenziile altor utilizatori. Insa in general, o drona de dimensiuni mai mari si cu o greutate mai mare este mai stabila decat una cu dimensiuni si greutate reduse.

Telecomanda

Pentru majoritatea modelelor, va trebui sa utilizezi telefonul mobil sau tableta pentru feed-ul video si chiar pentru controlul camerei. Exista insa si modele care sunt prevazute cu telecomanda care se integreaza in ecran si cu butoane de control pentru zbor si pentru fotografiere si filmare.

Stabilizarea imaginii

Unele drone sunt capabile sa zboare la punct fix, daca sunt dotate cu GPS. Insa zborul nu este niciodata lin, mai ales daca conditiile atmosferice include si rafale de vant, sau daca filmezi in timp ce drona se deplaseaza. Pentru astfel de momente, stabilizarea imaginilor este esentiala. Asadar, este important sa cauti o drona cu un stabilizator performant, astfel ca imaginile sa nu apara ca tremurate.

Camera video

In cazul unei drone cu camera video inclusa, care nu poate fi inlocuita, vei vrea sa tii cont de parametrii modelului inclus. In acest sens, trebuie sa tii cont de specificatii precum rezolutie, memorie interna inclusa sau compatibilitate cu carduri de memorie, distanta focala a obiectivului si filtrele video incluse.

In cazul in care drona poate fi dotata cu un model de camera video third party, tine cont de compatibilitate.

Functii pentru video

Aceasta caracteristica se refera la capacitatea dronei de a se stabiliza la un punct fix, inainte de a zbura intre doua puncte stabilite anterior, de a urmari un obiect, de a zbura automat catre punctul indicat pe un ecran touchscreen si de a rabata picioarele, astfel incat sa nu intre in cadrul video.

Vizualizare imagini live la sol

In cazul dronelor ieftine, nu stii daca obiectivul a fost incadrat corespunzator, nu stii directia spre care se indreapta, viteza si alti parametri importanti. Insa modelele avansate transmit telecomenzii, unui telefon sau unei tablete care este conectata prin WiFi la drona, imagini video live. Unii producatori include suport pentru telefon pe telecomanda. Aplicatiile recomandate includ peste fluxul video si date de telemetriec, precum altitudine, viteza si nivel baterie.

Rabatare brate si pliere elici

Aceasta este o tehnica folosita pentru a reduce dimensiunile dronei. Astfel, drona poate fi transportata cu usurinta intr-un rucsac sau o geanta de mana. Componentele rabatabile sunt insa mai susceptibile la distrugere. Asadar, este recomandat sa alegi o drona cu componente fixe, intrucat acestea rezista mai bine la socuri si vibratii.

Cutie pentru transport

Pentru a putea transporta usor drona, ai nevoie de o cutie de transport special creata de producator pentru a adaposti drona complet asamblata in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − four =