5 sfaturi pentru aranjarea mesei de Craciun

5 sfaturi pentru aranjarea mesei de Craciun

Craciunul este sarbatoarea cu ocazia careia toata familia se reuneste, indiferent in care colturi ale lumii si-ar petrece restul anului. Este perioada in care toti copiii si nepotii calatoresc zeci sau sute de kilometri pentru a se intalni cu restul familiei, pentru ca nicaieri nu e ca acasa. Pe langa cumparatul de cadouri pentru cei dragi, un alt aspect important al acestei sarbatori este organizarea si aranjarea mesei de Craciun.

Daca ai norocul de a fi chiar tu gazda mesei de Craciun, atunci trebuie sa te asiguri ca totul va decurge perfect si pentru asta trebuie sa incepi pregatirile din timp. Dar nu te ingrijora, nu e deloc complicat daca urmezi aceste sfaturi utile si rasplata va fi zambetul larg de pe fetele membrilor familiei tale. Cu siguranta va merita efortul!

1. Calculeaza cu atentie numarul de persoane care vor participa la masa. Vrei sa te asiguri ca vei avea suficienta mancare pentru toata lumea, dar si suficiente tacamuri, pahare si farfurii.

2. Tine cont de preferintele oaspetilor tai. Poate ca unii dintre acestia sunt vegetarieni, deci nu ar fi frumos sa asezi platoul cu carnuri tocmai in fata lor, sau poate ca unii nu consuma alcool, deci se vor simti prost daca langa farfurie vor avea pahare pentru fiecare tip de alcool pe care il servesti.

3. Alege o schema de culori. Poti combina clasicul rosu cu un verde inchis si cateva accente argintii sau aurii, dar incearca sa nu depasesti un total de trei culori sau masa va parea prea incarcata.

4. Tine cont de regulile de baza ale aranjarii mesei. Tacamurile se pun la o distanta de 2 cm fata de farfurii (se incepe cu tacamurile din exterior), cutitele trebuie sa aiba taisul indreptat spre vesela, iar paharele se aseaza in partea dreapta a farfuriilor.

5. Cartonasele cu nume ii vor face pe invitati sa se simta speciali. In plus, vei evita haosul care se creaza in momentul in care mai multi oaspeti ajung in acelasi timp si nu stiu unde sa se aseze la masa. Pentru o masa cu adevarat memorabila, personalizeaza aceste cartonase cu un mesaj dragut si incurajeaza-ti invitatii sa le ia cu ei la plecare.

Daca nu ai ustensilele necesare pentru a aranja o masa de Craciun de dimensiuni mari, iti poti face aprovizionarea chiar acum de la Lucasa!

One Reply to “5 sfaturi pentru aranjarea mesei de Craciun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + nine =