Perforarea betonului cu tehnica diamantata

Perforarea betonului cu tehnica diamantata

Fie ca este vorba despre constructii civile sau constructii industriale, cea mai buna metoda de perforare a betonului este cea cu tehnica diamantata. De fapt, perforarea betonului cu tehnica diamantata este cea mai sigura metoda de a realiza gauri in materiale precum beton, beton armat, beton precomprimat, boltari, caramida si BCA. Aceasta metoda prezinta numeroase avantaje. Astfel, ea este o optiune la care trebuie sa apelati oricand este necesara carotarea betonului.

Ce este carotarea betonului

Carotarea betonului se refera la taierea circulara a acestuia, cu intentia de a obtine un gol perfect rotund in beton armat, asfalt, blocuri de beton sau zidarie. Aceasta este necesara in diverse situatii, precum executarea unor instalatii electrice, sanitare, de climatizare, sau pentru prelevarea mostrelor de analiza a structurii betonului. Golurile executate prin aceasta tehnica sunt folosite atunci cand este necesara realizarea unei gauriri circulare cu dimensiuni exacte. Cea mai buna solutie pentru carotarea betonului o reprezinta perforarea betonului cu tehnica diamantata. Aceasta are numeroase beneficii.

Perforarea betonului cu tehnica diamantata si beneficiile ei

In primul rand, perforarea betonului cu tehnica diamantata nu produce socuri mecanice, precum cele produse de diversele masini de percutie. Astfel, pot fi realizate perforari in beton, fara a risca aparitia unor microfisuri in structura constructiei.

Tehnica diamantata reprezinta o metoda flexibila in procesul taierii peretilor. In plus, aceasta asigura un raport bun de cost pe metru de taiere, intrucat permite indepartarea usoara a elementelor din beton taiate.

Lucrarea de perforare a betonului realizata cu ajutorul tehnicii diamantate necesita un timp scurt de executie, in raport cu alte procedee. Pe langa durata scurta, aceasta tehnica nu este afectata de prezenta armaturii in betonul care necesita perforare.

Un alt avantaj al perforarii betonului cu tehnica diamantata este faptul ca nu se produce praf si mizerie, precum in cazul altor tehnici, iar zgomotul produs nu este deranjant.

Utilizare

Tehnica diamantata este metoda prin care pot fi strapunse diverse materiale folosite la constructia peretilor, planseelor, stalpilor, grinzilor si a prefabricatelor. Aceasta tehnica produce gauri prin carotare umeda. Diametrele gaurilor realizate prin aceasta tehnica pot varia de la 20 la 500 mm. Cateva dintre utilizarile tehnicii diamantate includ:

  • Perforari in pereti si plansee realizate din beton armat, pentru introducerea diverselor conducte si cabluri de instalatii electrice, sanitare sau de gaze.
  • Decupaje in pereti si plansee folosind sistemul “gaura langa gaura” sau prin lucrari combinate de carotare si taiere sau demolare.
  • Detectare pozitie armaturi in elemente confectionate din beton armat.
  • Gauri pentru hote de bucatarie sau cosuri de centrale.

Servicii specializate

Fie ca aveti nevoie sa perforati beton pentru o cladire civila sau una industriala, este necesar sa apelati la o companie specializata in perforarea betonului cu tehnica diamantata. Astfel de servicii specializate gasiti pe https://www.taierebeton.ro/perforare-beton.html.

Lucrurile de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti compania care sa furnizeze serviciile de perforare a betonului includ experienta si echipamentul. Pentru o lucrare executata impecabil, este nevoie de aparatura de calitate inalta. De asemenea, tineti cont de lungimea pe care trebuie sa o aiba perforare si asigurati-va ca aceasta poate fi realizata de compania aleasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =