Băutură puternică şi cu personalitate, whisky-ul este băutura preferată pentru mulţi dintre domnii care adoptă licorile puternic alcoolizate, pline de savoare şi texturi pregnante. Realizat din ingrediente naturale şi supus unor procese chimice elaborate, whisky-ul devine nu doar o băutură foarte apreciată din punct de vedere al gustului, mirosului şi texturii, ci şi în ceea ce priveşte efectele benefice pe care le oferă organismului, atât timp cât este consumat cu moderaţie.
Apa vieţii
Iniţial, whisky-ul s-a produs cu scopuri medicinale, fiind folosit pentru ameliorarea anumitor simptome şi pentru efectul său anestezic, călugării care îl produceau denumindu-l chiar apa vieţii. Pentru o perioadă foarte lungă de timp, această băutură considerată ca având proprietăţi miraculoase, a fost permisă doar păturilor sociale înalte, cât şi celor care efectuau anumite intervenţii medicale, deoarece avea un puternic rol anestezic. Astfel, pornind de la destinaţia lui iniţială, nu este greu să acceptăm că acestă băutură fabricată din cereale fermentate şi apă de izvor, poate avea multe efecte benefice asupra organismului, atât timp cât este consumată cu moderaţie, fiind puternic alcoolizată.
Beneficiile acestei băuturi asupra organismului
În primul rând, degustarea unui pahar cu whisky asigură relaxare şi oferă o stare de detaşare şi deconectare, contribuind la restabilirea liniştii interioare după o perioadă solicitantă din punct de vedere psihic. Astfel, de aici poţi procura whisky-ul preferat, astfel încât să te poţi răsfăţa cu un strop din puternica licoare ori de câte ori doreşti să îţi oferi câteva clipe de relaxare şi desfătare a simţurilor, îndepărtând în acelaşi timp efectele stresului şi asigurându-ţi un somn liniştit. Whisky-ul deţine proprietăţi anti-coagulante, astfel că un consum moderat poate contribui la diminunarea riscului producerii accidentelor vasculare. Această băutură deţine şi proprietăţi antiinflamatoare, astfel că poate acţiona asupra durerilor de gât cauzate de inflamarea amigdalelor. Fiind un puternic decongestionant, whisky-ul poate ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii, susţinând eliberarea căilor respiratorii. Tot datorită efectului pe care îl are asupra vaselor de sânge, whisky-ul poate contribui la susţinerea unei activităţi cerebrale optime, astfel încât să se reducă afecţiunile specifice, precum demenţa senilă care apare odată cu îmbătrânirea organismului. Whisky-ul este catalogat ca o băutură digestivă, astfel că un consum moderat susţine buna funcţionare a sistemului digestiv, reglând în acelaşi timp şi nivelul de insulină şi reducând riscul de apariţie a diabetului.
Consumul moderat şi controlat de whisky de calitate conferă organismului un aport energetic major, reducând dorinţa de a consuma zahăr, astfel că este recomandat atunci când îţi propui să înlături kilogramele în plus. Astfel, puternica licoare fabricată din orz, grâu, secară sau porumb, maturată în butoaiele din lemn de stejar până ajunge la gradul de alcoolemie dorit şi capătă gustul şi culoarea specifice, consumat cu moderaţie şi asumare, nu doar că te va răsfăţa cu aromele de pământ umed şi muşchi, caramel ars, vanilie şi malţ, ci te va ajuta şi să îţi păstrezi organismul sănătos şi puternic.