Ce poate fi mai frumos decât să ai săptămâni la rând unghii perfecte și o manichiură elegantă? Gelul pentru unghii este tot mai popular, dar informează-te temeinic despre consecințele pe care le implică această tehnică, astfel încât să te asiguri că sănătatea unghiilor este în afara oricărui pericol.
- Nu îți mai pilești unghiile singură
Trebuie să ai în vedere că nu vei mai putea schimba singură forma unghiilor, cu o pilă obișnuită și nici să schimbi culoarea după bunul plac. Nu este bine nici să schimbi forma sau lungimea unghiilor cu gel pentru că există riscul ca acesta să crape. Spațiile care se formează prin crăpare, favorizează acumularea de bacterii prin care riști sănătatea unghiei.
Dacă preferi totuși să folosești ustensilele personale pe care le ai acasă, îți poți pregăti singură unghia înainte să mergi la salon. Gifaz România îți propune o serie ofertantă de seturi și instrumente cu care să dai unghiilor tale forma și lungimea dorite fără să ajungi la manichiuristă. Ocupă-te singură de aspectul sănătos al mâinilor tale și nu numai! Gama de produse include atât ustensile pentru manichiură-pedichiură (foarfeci, clești, pile, pensete), cât și produse cosmetice de îngrijire a călcâielor.
- Verifică compoziția produsului
Produsele incluse în tehnica manichiurii cu gel conțin cel mai des ingrediente dăunătoare și care pot provoca inflamații la nivelul mâinii. Citește înainte eticheta produsului pe care l-ai ales să nu conțină substanțe toxice precum: formaldehida sau dibutilul ftalat.
- Folosește cu atenție lampa UV
Gelul pentru unghii se usucă în 2-3 minute la lampa UV sau lampa cu LED. Timpul de expunere nu este prea lung, dar lumina poate îmbătrâni prematur pielea și poate produce riduri în timp, mai ales dacă procedura se repetă constant.
- Apa este principalul inamic al gelului
Din ziua în care ai obținut manichiura mult visată cu gel, protejează-ți mâinile pe cât posibil. Folosește mănuși de protecție din cauciuc, latex sau nitril atunci când te ocupi de treburile casnice. De asemenea, evită să mergi la piscină, să stai în cadă mai mult decât e cazul sau să speli lucruri fără utilizarea mănușilor.
- Unghiile au nevoie de pauze periodice
Gelul deshidratează și vulnerabilizează unghia. Mai exact, aceasta se subțiază în timp din cauza produselor pe care le implică procedura manichiurii cu gel. Mai mult, ia în calcul și riscul pentru aspectul unghiei pe care îl implică procesul de pilire. Pot să apară leziuni la nivelul unghiei. Aceasta se subțiază și devine în timp predispusă la rupturi, ciobiri, etc.
Din acest motiv, specialiștii îți sugerează să faci pauze în mod regulat de la manichiura cu gel. Permite unghiilor să respire minim câteva săptămâni. Nu uita că în acest interval este importantă hidratarea pielii. Astfel, folosește zilnic produse pentru întărirea unghiilor și uleiuri speciale pentru cuticule. Evită orice fel de ojă. Poți consulta un medic înainte dacă preferi suplimentele alimentare cu biotină care să accelereze procesul de regenerare al unghiilor.