Atat forma vasului de WC cat si designul intregului ansamblu, adica vasul plus rezervorul, sunt importante atunci cand vrei sa faci cea mai buna alegere pentru baia ta. Va trebui sa alegi si vasul de toaleta in functie de aspectul baii in general. Daca atunci cand vorbim de vas de toaleta monobloc, rezervorul este o parte integranta a intregului sistem, cele duo bloc au rezervorul separat, conectat printr-un tub.
Ai nevoie de un vas de toaleta monobloc atunci cand dispui de o baie mai mare. Un astfel de vas de toaleta este unul placut din punct de vedere estetic, cu picior si cu bazinul rezervorului in unghi drept cu planul vasului WC, cu o conectare directa. Este un design compact, care arata cel mai bine in afara de vasul de toaleta suspendat cu rezervor incastrat in perete. Ce alegi mai exact pentru baia ta este important pentru ca vasul de WC nu este ceva care sa il schimbi foarte des.
Daca vrei sa cumperi un vas de toaleta monobloc, trebuie sa stii ca investitia initiala este una destul de mare fata de investitia pe care trebuie sa o faci pentru alte vase de toaleta, iar in caz de defectiuni, piesele nu se gasesc atat de usor ca atunci cand folosesti un vas de toaleta duobloc.
Vasele de WC monobloc pot avea doua tipuri de design principale. Unul este cel cu picior, iar celalalt este cu un design simplu, dintr-o bucata. Forma vasului de toaleta poate sa fie diferita, indiferent ca vorbim de un sistem monobloc, de unul duobloc sau de un vas WC suspendat. Forma poate fi ovala, rotunda, sau dreptunghiulara. Pentru cel mai bun confort, sunt recomandate toaletele de forma ovala. Pentru cei care prefera aspectul estetic in locul confortului sporit, toaletele rotunde si dreptunghiulare constituie cea mai buna alegere.
Daca vrei sa ai cat mai putin de curatat cand vine vorba de toaleta si curatatul sa fie cat mai usor, atunci alege un vas de toaleta monobloc sau unul suspendat care sa aiba un design cat mai simplu, cu linii curbate si cat mai putine adancituri. Vasul de toaleta monobloc este o alegere buna in acest sens, deoarece nu raman spatii inguste dupa montare care sa fie greu de curatat. Partile se imbina aproape perfect.