Afacere cu loc de joaca pentru copii prin Start-up Nation

Afacere cu loc de joaca pentru copii prin Start-up Nation

Veti gasi locuri de joaca fie ele de interior sau de exterior in majoritatea oraselor mari din tara. Industria de amenajari locuri de joaca este una in extindere si din ce in ce mai multi antreprenori se decid de la an la an sa investeasca in fericirea celor mici.

Aceasta nu este o afacere care merge bine doar in sezonul rece, ci este perfecta si primavara sau vara, avand in vedere ca este potrivita atat pentru spatiile inchise cat si pentru distractia in aer liber.
afaceri profitabile waterboyzOportunitati afaceri nu putem nega, gasim la tot pasul. Partea complicata este aceea in care trebuie sa pui pe picioare un intreg business, asta daca nu ai optat pentru varianta de afaceri la cheie profitabile, o afacere gata conceputa de la zero, pe care o poti achiziiona.  Infiintarea unui spatiu de joaca presupune  planificare si cercetare, mai exact un plan de afaceri foarte bine pus la punct.

Trebuie sa stii care sunt punctele foarte intr-un astfel de domeniu si neaparat trebuie sa iti cunosti concurenta astfel incat sa poti veni cu elemente noi pe piata pentru a te diferentia de aceasta. Trebuie de asemenea sa incepi un lung proces de informare si studiu referitor la echipamentele necesare intr-un loc de joaca. Poti apela la echipa Waterboyz care dispune de experienta indelungata in acest domeniu si iti poate oferi toate echipamentele necesare pentru a le oferi celor mici distractie maxima.
De asemenea, trebuie sa iti faci un calcul referitor la suma pe care va trebui sa o  investesti in aceasta afacere. Din fericire, treaba iti poate fi usurata daca vei alege sa accesezi fonduri nerambursabile prin cadrul programului Start-up Nation, care isi va usura foarte mult demersurile, din punct de vedere financiar.

Odata ce ai stabilit investitia necesara, afla ca programul de finantare Start-up Nation deconteaza cheltuielile privind achizitia de utilaje, masini, instalatii de lucru. In cazul in care exista si alte investitii necesare precum: achizitionarea de autoutilitare necesare activitatii; achizitionarea de mobilier; instalatii de climatizare, aparate de aer conditionat (pentru locurile de joaca de interior); achizitionarea unui spatiu in care activitatea se poate desfasura; etc., si acestea se pot deconta.

Ceea ce face ca programul Start-up Nation sa fie alegerea potrivita la inceput de drum, este faptul ca se situeaza printre singurele linii de finantare care deconteaza inclusiv cheltuieli operationale precum salarii si contributii sociale; utilitati consumate la locul de implementare al proiectului sau chiria spatiului de lucru.

Exista un ghid foarte concret ceea ce iti explica detaliat ce presupune fiecare pas in vederea accesarii acestui tip de fonduri. Obtinerea documentelor solicitate este un pas foarte important ce  presupune pregatirea unui proiect de investitii al programului Start-up Nation precum si obtinerea unor documente care vor fi atasate cererii de finantare si planului de afaceri.

            Principalele documente solicitate sunt urmatoarele:

  • oferte financiare si tehnice pentru utilajele, echipamente, instalatiile sau softurile necesare;
  • copie a cartii de identitiate a responsabilului legal de proiect;
  • copie a certificatului de inmatriculare al societatii;
  • declaratii pe proprie raspundere date de responsabilul legal de proiect.

Ofertele financiare si tehnice trebuie sa fie in termen de valabilitate la momentul transmiterii cererii de finantare. Evaluarea proiectelor ce au fost depuse se va face raportat la mai multe criterii de departajare, care sunt mentionate in ghidul solicitantului.

            Desi, ghidul de anul acesta vine cu cateva modificari, iata care au fost principalele criterii de departajare a proiectelor in cadrul sesiunii din anul trecut:

  • punctajul obtinut;
  • numarul de locuri de munca asumat;
  • numarul de locuri de munca pentru persoanele din anumite categorii sociale (someri, tineri absolventi sau persoane din categorii defavorizate).

Doar proiectele care vor obtine un punctaj suficient de mare vor fi selectate pentru a semna acordurile de finantare. Cele mai mari sanse de a primi finantare sunt cele din domenii de activitate care pot crea un numar mai mare de locuri de munca, acesta reprezentand un alt obiectiv important al programului de finantare, precum si mentinerea lor pentru o perioada de pana la doi ani de zile dupa finalizarea proiectului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *