Tigla metalica – invelitoare perfecta pentru acoperisul tau

Tigla metalica – invelitoare perfecta pentru acoperisul tau

Alegerea invelitorii unei case este intr-adevar o provocare. Trebuie sa aveti in vedere cat mai multe criterii, ca sa puteti  lua cea mai buna decizie pentru casa dumneavoastra. Tigla metalica si cea ceramica sunt doua optiuni preferate de catre proprietarii de case. In privinta aspectelor precum pretul, usurinta montarii, greutatea, rezistenta, tigla metalica pare a fi alegerea cea buna si trainica. Alegerea este insa a dumneavoastra.

acoperis tigla metalica  Atunci cand alegeti invelitoarea pentru acoperisul casei dumneavoastra, trebuie sa luati in calcul avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni, pentru a face cea mai buna alegere. Specialistii va vor sfatui pentru o invelitoare sau alta, in functie de cerintele locuintei dumneavoastra. Pentru a va usura decizia puteti trage o privire si aici  http://www.vreautiglametalica.ro/ .

Principalul avantaj pentru tigla metalica este greutatea foarte scazuta.

Tigla metalica este usoara, ceea ce duce la reducerea costurilor cu structura de rezistenta. De asemenea, fiind un material metalic, atunci si rezistenta sa este mult mai indelungata, de circa 60 de ani, nu necesita cheltuieli de intretinere si nu formeaza muschi, asa cum e cazul celor de ceramica. Varietatea mare de culori este un alt atu, alaturi de pretul scazut.

O problema o constituie faptul ca in timp se decoloreaza, iar estetica nu mai este la fel de placuta fata de o casa cu tigla ceramica. De asemena, montajul trebuie facut cu atentie, in vreme ce schimbarea bucatilor deteriorate se face destul de greu. In privinta stilului, casele cu arhitectura mai moderna sunt acoperite, de regula, cu tigla metalica, in timp ce pentru stiluri arhitectonice clasice, atunci ceramica este materialul necesar.
Tigla metalica este o solutie foarte versatila, care poate fi folosita si pentru realizarea suprafetelor cilindrice. Structura de sustinere pentru acest tip de invelitoare este simplu de realizat, fixarea se realizeaza rapid, cu suruburi autofiletante pe structura de sipci si contrasipci din lemn, invelitoarea avand cu un grad mare de etanseitate.

            Acoperisurile din tigla metalica pot dura intre 40 si 70 de ani, in functie de  material.

Tigla metalica rezista vanturilor puternice, astfel nu va trebui sa va faceti griji pentru intretinere si mentenanta. In plus, producatorii pot oferi si protectie anti-coroziva pentru tigla metalica. Astfel, durabilitatea lor este mare, in unele cazuri de pana la 15 ani garantie.

Tigla metalica nu are nevoie de cheltuieli prea mari de intretinere  deoarece nu rugineste si nu formeaza muschi, pastrandu-si astfel aspectul intact dupa o lunga perioada de timp. Tigla metalica este practic impermeabila la apa si la zapada, datorita modului in care este construita, din placi care se cupleaza, si pentru ca suprafata ei este tare si alunecoasa. Astfel, tigla metalica nu se deterioreaza din cauza intemperiilor (ploi, grindina, inghet/dezghet). Aceasta este de asemenea rezistenta si la vantul puternic.

Pe langa celelalte avantaje ale tiglei metalice, aceasta are un aspect placut si o paleta larga de culori. Unii producatori acopera suprafata exterioara a tiglei metalice un strat de nisip cuartos (provenit din roca vulcanica) care este apoi vopsit. Acesta ofera un aspect final mult mai placut decat daca s-ar finisa cu vopsea lucioasa.

Desi am prezentat o serie de avantaje, tigla metalica are si dezavantaje. Unul ar fi  faptul ca  nu ofera atat de multa termorezistenta. Totusi, in timpul verii acest lucru se poate transforma intr-un avantaj. Tigla metalica este o invelitoare pentru acoperis eficienta din punct de vedere energeticpentru ca reflecta caldura solara si poate scadea astfel costurile cu racirea casei.

In privinta sigurantei, tigla metalica este o solutie sigura pentru acoperis, pentru ca aceasta nu va izbucni in flacari atunci cand este lovita de fulger.

            Un alt aspect foarte important, care nu este foarte des mentionat este acela ca tigla metalica este prietenoasa cu mediul. Tigla metalica nu are doar de la 25% pana la 95% continut reciclabil, in functie de materialul folosit, dar este de asemenea 100% reciclabila la sfarsitul ciclului sau de viata ca si invelitoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − nine =