Ulei de mustar si avantajele medicale ale acestui ulei

Ulei de mustar si avantajele medicale ale acestui ulei

Obținut prin presarea la rece a semintelor de mustar, uleiul de mustar este extrem de versatil, fiind ideal atat pentru tratarea unui numar mare de afectiuni, cat si pentru tratamente cosmetice sau pentru gatit.
Acest ulei are in compozitie extrem de multe vitamine si substante utile corpului uman. Dintre vitamine amintim de A, B3, B4, B6, D, E K sau P iar printre alte substante se remarca glicozidele, fitosterolii, acizii grasi polinesaturati sau clorofila.

Care sunt avantajele medicale ale acestui ulei?

Uleiul de mustar are o multime de proprietati interesante care ajuta la rezolvarea problemelor medicale:
• Este un bun diuretic. Poate sa stimuleze extrem de bine sistemul digestiv si sistemul circulator, avand efect imediat impotriva constipatiilor si crampelor de stomac.
• Poate sa fie excelent folosit pe piele. Daca este aplicat direct pe o rana, spre exemplu, ajuta la o vindecare rapida. De asemenea, poate sa combata infectiile pielii si sa reduca riscul de aparitie a bolilor dermatologice, cum ar fi cancerul, herpesul, acneea sau diverse leziuni alergice.
• Accelereaza arderile din organism. Pentru cei care sufera de obezitate este un ajutor de nadejde, deoarece poate ajuta corpul sa arda mult mai repede grasimile si sa aiba o digestie rapida.
• Este un ajutor major pentru ficat. Uleiul de mustar contine acizi grasi esential si de asemenea, contine vitamina B4. Acestia sunt excelenti in procesul de normalizare a metabolismului lipidic al ficatului.
• Elimina matreata. Cei care sufera de matreata se pot declara incantati de efectele benefice ale uleiului de mustar, care nu doar ca o elimina, dar ajuta si la intarirea firului de par si la prevenirea albirii premature a acestuia.
Avantajele uleiului de mustar sunt cat se poate de evidente si consumul acestui tip de ulei poate sa insemne o viata mult mai sanatoasa si mai frumoasa, asadar, este bine sa ai intotdeauna la indemana o sticluta cu aceasta licoare magica.

ulei de mustar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *