Top 5 remedii naturiste pentru lupta cu punctele negre de pe față

Top 5 remedii naturiste pentru lupta cu punctele negre de pe față

Practic nu există adolescent sau tânăr care să nu se fi ciocnit de problema acneei, în cel puțin una din diversele ei forme.

Probabil cunoaștem cu toții că atunci când porii pielii se dilatează, apar și punctele negre. Sebumul se oxidează în contact cu aerul, moment în care aceste puncte capătă o culoare închisă. De regulă, punctele negre își fac apariția pe nas, pe bărbie și pe frunte, iar fără un tratament specific, acestea nu dispar.

Punctele negre, care sunt cunoscute și sub denumirea de comedoane deschise, sunt foliculi cu o deschidere mai mare decât în mod obișnuit. Acestea conțin dopuri de sebum și celule moarte care au suferit o reacție chimică ce va duce la oxidarea melaninei, oferind materialului din folicul culoarea neagră, tipică.

Cauza principală de apariție a punctelor negre o constituie secreția excesivă de grăsime. Printre celelalte motive ar putea fi: consumul de produse prăjite, ciocolata și produsele bogate în grăsimi; pielea curățată necorespunzător; utilizarea excesivă a produselor cosmetice; anxietatea sau stresul; alcoolul sau cafeina; fumatul.

Indiferent de cauza apariției și înmulțirii lor, punctele negre constituie o adevărată bătaie de cap pentru adolescenți, dar și pentru o parte dintre adulți, mai cu seamă pentru persoanele cu piele problematică. Acest lucru determină persoanele afectate să acorde punctelor negre tratament și atitudine responsabilă.

Dintre cele mai eficiente și mai comode metode naturiste de a scăpa de problema punctelor negre, prezentăm următoarele:

  1. Aburul cald. Fierbeți puțină apă într-un vas. Apoi, acoperiți-vă capul cu un prosop. Așezați-vă în așa mod încât să aveți fața îndreptată deasupra vasului și stați așa 10-12 minute. Alternativ, puteți face o baie de abur. Porii vor fi curățați, lăsându-vă pielea fără puncte negre.
  2. Mierea naturală. Mierea contribuie semnificativ la întărirea porilor, în timp ce oferă o strălucire naturală pielii. Mierea trebuie întinsă cu atenție pe față și apoi se lasă să se usuce puțin, pentru 10-15 minute. După asta se spală fața cu apă călduță. Procedeul se repetă după caz.
  3. Pasta de dinți este folosită cu succes pentru înlăturarea punctelor negre. Trebuie aplicat doar un strat subțire de pastă de dinți pe zona punctelor negre. Apoi se freacă ușor, utilizând o periuță de dinți. Puteți simți o ușoară senzație de iritare, pe măsură ce aplicați pasta pe piele, dar este un lucru absolut normal. Procedeul se va repeta la fiecare două zile, pentru a scăpa în totalitate de punctele negre.
  4. Sucul de lămâie este un minunat remediu naturist, deoarece înlătură eficient grăsimea de pe piele, în timp ce luptă și cu alte aspecte ale acneei în general. Faceți deci o pastă din puțină sare, suc de lămâie verde, miere și iaurt. Frecați-vă cu această compoziție pe piele. Dermatologii susțin că acest mix poate elimina în mod natural punctele negre, exfoliind, totodată, pielea.
  5. Albușul de ou tot poate fi folosit cu succes ca remediu pentru punctele negre. Se va amesteca bine albușul de ou și se va aplica pe zona afectată, apoi se va îndepărta cu apă curată. Când se va șterge zona, se va freca foarte delicat cu prosopul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *