Tipuri de sol in Judetul Arad – Partea a 2-a

Tipuri de sol in Judetul Arad – Partea a 2-a

foraje puturi arad

Cernoziomurile ocupa suprafete intinse in campia Aradului si ofera conditii prielnice pentru culturile agricole; ca varietati intalnim cernoziomuri freatic-umede si cernoziomuri levigate. Solurile brune de padure ocupa suprafete mai mari in campiile inalte, dealurile piemontane si depresiuni, iar acestea se pot afla in diferite stadii de podzolire si gleizare. Aici, ca varietati, intalnim soluri brune-galbui de padure si soluri argiloiluviale asociate cu litosoluri si regosoluri. Solurile silvestre montane brune-galbui si brune-acide ocupa spatiile mai inalte, cu o vegetatie forestiera compacta.

foraje puturi arad

Apele subterane de pe teritoriul judetului Arad se caracterizeaza printr-un debit bogat si prin situarea panzei freatice, in general, la mica adancime (peste 2/3 din Campia Aradului are ape subterane la mai putin de 3 m adancime).Dupa continutul chimic, apele din judetul Arad pot fi incluse in urmatoarele clase: izvoare termale bicarbonatate-sulfatate din spatiul aferent bazinului Crisurilor, a caror formare este legata de prezenta unui sistem de falii (apele carbogazoase alcaline din zona Moneasa), izvoare carbogazoase feruginoase in zona Dealurile Lipovei, izvoare bicarbonatate calcice termale, carbogazoase si sulfuroase sodice din regiunea Muresului legate de existenta formatiunilor vulcanice neogene din zona.

foraje puturi arad

Resursele de apa subterane se remarca sub aspect cantitativ cat si calitativ, contribuind  la satisfacerea nevoilor populatiei si a activitatilor economice desfasurate, in special a celor industriale. Alimentarea cu apa a locuitorilor judetului Arad este asigurata, in cea mai mare parte, din apele subterane, care sunt caracterizate printr-un debit bogat. Apele de adancime medie cantonate in conul aluvionar al raului Mures si al Crisului reprezinta principala resursa de apa pentru intreaga populatie. Sursa de apa pentru municipiul Arad este tot de natura subterana (frontul de captare Nord) avand 92 de foraje pe raza localitatilor Arad, Simand si Zimandul Nou.

foraje puturi arad

Pe teritoriul judetului Arad se regasesc soluri moi si medii,motiv pentru care este recomandat forajul clasic cu circulatie directa de noroi bentonitic.

Portalul EUforaje.ro este un site care garanteaza pentru firmele din industria forajului, pe care le reprezinta ajutand potentialii clienti ai acestor firme sa intre in contact cu ele datorita datelor de contact furnizate. Tot ce trebuie sa faceti pentru a gasii o firma de foraje este sa alegeti din lista de judete, locatia care va intereseaza, de exemplu, Foraje Puturi Arad, si vei gasi lista cu cele mai de incredere firme de foraj care activeaza in judetul respectiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − four =