Supravegherea stradala: buna sau nu?

Supravegherea stradala: buna sau nu?

images (2)Supravegherea video este o realitate care ne surprinde cele mai intime momente ale vietii. Avem camere de supraveghere pe strazi, avem in institutiile publice, in banci, in magazine si chiar si acasa. Cu siguranta, acesti ochi reci care ne privesc de la orice colt de strada, aduc o serie de nemultumiri in randul cetatenilor. Din fericire, pe langa nemultumiri aduc si avantaje. Problema este pusa de balanta care tine avantajele si dezavantajele in talere. In ce parte se apleaca?

Avantaje camere de supraveghere pubilc si acasa

Pentru acasa, avantajele camerelor de supraveghere este major. Practic, poti avea mereu control asupra lucrurilor care se intampla la tine acasa si poti obtine liniste si siguranta impotriva hotilor.  Recomandarea noastra este ca sistemul de supraveghere video sa fie cat mai la vedere, atunci cand este instalat acasa. in felul acesta, hotii il vad si de cele mai multe ori decid sa evite casa.

In ceea ce priveste spatiul public, avantajele oferite de camerele de supraveghere sunt mari:

  • Micsoreaza numarul de infractiuni. S-a demonstrat faptul ca numarul de infractiuni dintr-o intersectie supravegheata este mult mai mic decat numarul de infractiuni dintr-o intersectie nesupravegheata. Practic, hotii sau cei care obisnuiesc sa incalce legea in alt fel, se gandesc de doua ori inainte de a face o infractiune.
  • Ofera siguranta cetatenilor. Stiindu-te intr-un loc supravegheat video te simti mult mai insiguranta.
  • Contribuie la bunul mers al societatii. Desi indirect, camerele de supraveghere contribuie serios la modul in care functioneaza societatea si la increderea pe care o au cetatenii in aceasta.

Dezavantajele camerelor de supraveghere

In tabara dezavantajelor putem sa trecem, evident, disconfortul psihic creat de aceste camere. Nimanui nu ii place sa fie tinut sub lupa iar o camera chiar asta face: pune o lupa pe tine. Disconfortul psihic este valabil atat pentru persoanele corecte, cat si pentru cele incorecte, asadar, este un minus.

In rest, este greu sa gasesti dezavantaje la un astfel de sistem, insa daca le gasesti, te asteptam sa le impartasesti cu noi. Ceea ce este cert si bine conturat insa, este faptul ca supravegherea video contribuie la siguranta cetatenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + 1 =