Sfaturi despre ingrijirea porumbeilor

Sfaturi despre ingrijirea porumbeilor

Porumbeii sunt unele dintre cele mai gratioase pasari. In ciuda faptului ca au un organism ce se poate adapta oricarei situatii, trebuie sa iei in considerare faptul ca acestia prezinta un schelete fragil. Asadar, va trebui sa le oferi ingrijire speciala, mai ales daca business-ul tau se bazeaza pe servicii cu porumbei. Deseori porumbeii sunt folositi la nunti si botezuri, iar acestia chiar pot participa la concursuri si expozitii. Pentru a te asigura ca acestia prezinta o stare de sanatate buna pe intreaga durata a vietii, va trebui sa acorzi atentie anumitor aspecte, percum: hranei, spatiului in care se afla si antrenamentelor.

De cele mai multe ori, pasionatii de porumbei folosesc suplimente alimentare astfel incat aceste pasari sa beneficieze de toti nutrientii de care au nevoie. Aceste produse pot fi achizitionate din majoritatea magazinelor destinate comercializarii produselor special concepute pentru porumbei. Poti accesa o lista lunga si variata de suplimente alimentare pentru porumbei dand click pe https://www.columbovet.ro/ps/ro/3-suplimente. Aici nu doar ca vei gasi toate produsele de care ai nevoie pentru a asigura aportul zilnic de nutrienti, dar poti achizitiona si cele mai calitative suplimente pentru porumbei la un pret avantajos.

Pentru a te asigura ca efectul acestor produse este maximizat, ia in calcul urmatoarele aspecte:

Vizitele la medicul veterinar

Medicul veterinar este singurul specialist care poate sa iti spuna cu exactitate care sunt nevoile porumbeilor tai. Acesta iti va putea recomanda diferite tipuri de hrana, cat si suplimente alimentare, astfel incat buna sanatate a porumbeilor tai sa fie mentinuta pe o perioada lunga de timp.

Totodata, trebuie sa iei in calcul ca exista diferite afectiuni ale pasarilor, iar acestea pot fi tratate mult mai usor daca sunt in faza incipienta. Asadar, medicul veterinar va putea sa iti prezinte o lista cu afectiunile la care sunt predispusi porumbeii tai si sa iti ofere sfaturi despre modul in care acestea pot fi evitate. Deseori, cele mai multe afectiuni ale pasarilor pot fi usor evitate cu ajutorul unei diete echilibrate si suplimentelor alimentare.

Hrana

Totodata, medicul veterinar iti va prezenta diferite tipuri de hrana, precum si modul si cantitatea care trebuie administrata deseori. Este important sa respecti aceste recomandari deoarece in cazul in care nu oferi aportul necesar de hrana zilnic, porumbeii tai pot dezvolta alte boli. In ceea ce priveste administrarea de suplimente alimentare, va trebui sa citesti cu atentie prospectul fiecarui produs. Aici vei gasi toate informatiile necesare cu privire la cantitatea si modul de administrare a produselor, astfel incat rezultatele finale sa fie unele satisfacatoare.

In mediul online vei gasi diferite suplimente alimentare pentru porumbei, iar printre cele mai utilizate se numara probioticele, proteinele, vitaminele si minerale, precum si electrolitii. De altfel, vei putea gasi si produse special concepute pentru recuperarea de dupa concursuri sau suplimente pentru metabolism.

Exercitiile

Daca porumbeii tai participa la diferite evenimente precum nunti si botezuri, este important ca acestia sa poata exersa zilnic zborul. Cu toate acestea, trebuie sa iei in calcul faptul ca exercitiile nu trebuie sa ii suprasolicite, pentru a evita accidentarea. In acest mod, vei fi sigur ca sistemul de zbor al porumbeilor tai ramane dezvoltat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − nineteen =