Valoarea nutritionala si ingredientele din hrana uscata pentru caini

Valoarea nutritionala si ingredientele din hrana uscata pentru caini

Ce trebuie sa contina o hrana uscata pentru ca un caine adult sa-si poata mentine greutatea optima si sanatatea intregului organism? Un aliment trebuie sa contina cel putin 18% proteine, 5% grasimi si procente maxime de fibre brute si umiditate. Unele alimente pentru caini garanteaza niveluri minime de alti nutrienti, cum ar fi calciu, fosfor, sodiu si acid linoleic, care sunt deosebit de importanti pentru dezvoltarea sanatoasa a oaselor juniorilor.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi hrana uscata pentru caini?

Pentru a te asigura ca ii oferi blanosului o alimentatie completa si echilibrata, ar trebui sa alegi o hrana uscata premium sau super premium. Medicul veterinar te poate ajuta sa faci cea mai buna alegere, dar poti gasi pe https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini mai multe sortimente de hrana de calitate pe care le poti achizitiona simplu si rapid.

Atunci cand alegi un anumit tip de hrana, acorda o atentie deosebita ingredientelor. Nivelul minim acceptat de taurina ar trebui sa fie inclus pe etichetele produselor, deoarece a fost descoperita recent o legatura intre nivelurile scazute de taurina si bolile de inima la cainii care consuma anumite alimente special concepute pentru animale de companie, care contin mazare, linte, alte leguminoase sau cartofi ca ingrediente pricipale.

Producatorii de hrana uscata super premium pentru caini investesc miliarde de dolari, angajeaza un numar foarte mare de nutritionisti, oameni de stiinta, experti in controlul calitatii si medici veterinari, efectueaza teste de hranire si testeaza produse pentru componentele nutritionale, pentru a se asigura ca blanosul tau primeste o nutritie completa si echilibrata, special conceputa pentru fiecare etapa din viata sa.

Asadar, atunci cand alegi hrana uscata pentru caini, asigura-te ca este completa si echilibrata. Care sunt ingredientele care alcatuiesc o hrana de calitate care sustine ca este completa? In mod ideal, companiile obtin materii prime pentru proteine, carbohidrati si grasimi din surse locale sau regionale cu care au o relatie stabilita si au un control strict al calitatii. Contaminarea cauzata de bacterii precum salmonela si listeria, mucegaiul sau toxinele precum cadmiul, plumbul si arsenicul trebuie monitorizata de furnizor si verificata de catre compania de hrana pentru animale de companie dupa fabricare.

Ingredientele prezente in hrana uscata pentru caini sunt enumerate in functie de cantitate, in ordine descrescatoare. Acest lucru inseamna ca primul ingredient (pui, de exemplu) reprezinta cel mai mare procent din reteta. Acorda o atentie deosebita primelor 5 ingrediente prezente in hrana pe care o alegi pentru cainele tau.

Beneficiile unei alimentatii sanatoase

Ingredientele de calitate din hrana uscata pentru caini vor avea un impact asupra aportului zilnic de calorii al blanosului tau, in timp ce aduc beneficii intregului organism. O hrana conceputa din ingrediente de calitate, completa si echilibrata, care contine toti nutrientii necesari si toate vitaminele si mineralele esentiale, va avea un efect pozitiv asupra sanatatii cainelui tau. De exemplu, cu o hrana de buna calitate, vei reusi sa reduci riscul aparitiei de cancer, al obezitatii sau al afectiunilor renale. Alege o hrana pentru caini care are un continut ridicat de proteine, cu ingrediente clar marcate si un continut scazut de carbohidrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 2 =