Panouri solare – Costuri, intretinere si economii

Panouri solare – Costuri, intretinere si economii

Costuri

Costul de instalare a unui sistem solar tipic de incalzire a apei este in jur de 4000-5000 euro. Economiile sunt moderate – sistemul ar putea oferi cea mai mare parte de apa calda in timpul verii, dar mult mai putin in timpul sezonului rece.

Intretinere

Costurile de intretinere pentru sistemele solare de incalzire a apei sunt in general foarte mici. Cele mai multe sisteme solare de incalzire a apei vin cu o garantie de cinci sau zece ani si necesita o intretinere redusa.

Ar trebui sa verificati sismetul solar la fiecare 3-7 ani, sau asa cum se specifica in manualul de utilizare. Este probabil ca, dupa aceasta perioada de timp, antigelul care este folosit pentru a proteja sistemul dvs. in lunile de iarna va trebui completat sau inlocuit, deoarece o sa reduca performanta sistemului dumneavoastra. Antigelul se mentine mai bine daca sistemul solar este folosit pe tot parcursul anului, si nu ramane neutilizat in timpul celor mai calde perioade ale anului. Acest cost de inlocuire a antigelului este, de obicei în jurul valorii de 100 euro.

Un alt lucru pe care ar trebui sa-l verificati este pompa. Intr-un sistem bine intretinut, pompele pot rezista timp de zece ani si, de obicei, costul petru inlocuirea pompei este undeva intre 80-90 euro.

Economie

Sistemele de panouri solare pentru incalzirea apei pot realiza economii la facturile dumneavoastra de energie. Pe baza rezultatelor unor studii recente din domeniu, economiile tipice dintr-un sistem bine instalat si utilizat in mod corespunzator este de 70 euro pe an, atunci cand renuntati la incalzirea cu gaz si 100 euro pe an, atunci cand inlocuiti sistemul de incalzire electrica, cu toate acestea, economiile vor varia de la utilizator la utilizator .

Sistemul solar pentru incalzirea apei este potrivit pentru casa ta?

Ai un loc insorit pentru a pune panouri solare?

Vei avea nevoie de aproximativ cinci metri patrati de spatiu pe acoperis, care sa primesca lumina directa a soarelui pentru cea mai mare parte a zilei.
Panourile nu trebuie neaparat sa fie montat pe un acoperis: ele pot fi fixate pe un cadru, pe un acoperis plat sau agatate de un perete.

Boilerul tau este compatibil cu sistemul solar?

Cele mai multe boilere conventionale sunt compatibile cu majoritatea sistemelor solare pentru incalzirea apei. Dar, in cazul in care boilerul este combi si nu aveti in prezent un rezervor de apa calda, un sistem solar de apa calda ar putea sa nu fie compatibil.

Un specialist acreditat in acest domeniu va fi capabil sa evalueze casa  dumneavoastra si sa va ofere cele mai buna solutii.

Summary
Name
Stefan Soare
Nickname
(teknofm)
Job Title
Manager
Company
Tekno Fm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *