O poveste de argint

O poveste de argint

 

Noapte isi lasa perdeaua de stele catre o lume aflata in continua miscare. Imi frec ochii in speranta ca stralucirea vietii nu va pieri vreodata si vad luminitele de pe cer asemeni unor bijuterii argint unicat.

De fiecare data cand primesc in dar un obiect, ma simt bucuroasa. Aprecierea poate fi aratata zambind. Oamenii pe care doresti sa ii pastrezi langa tine sunt cei care iti dezvolta dorinta de cunoastere si de iubire, dorinta de afirmare si de evolutie.

Odata cu descoperirea Americii, pe continent s-au deschis mine de argint. Acestea si-au adus contributia rapida pentru evolutia sociala a locului.

Au fost imbunatatite tehinicile de extractie a argintului din minereu. Apare astfel eficienta exploatare a argintului ca produs secundar al mineritului metalifer. Tehnologia moderna permite acum si extragerea argintului din cantitati mult mai mari de minereu.

Gratie unei noi tehnici de separare a metalelor pretioase, au putut fi extrase si din minereuri mult mai complexe, de la suprafata si din adancime, separarea argintului din diferite concentrate si imbunatatirea tehnicilor de rafinare electrica au dus la explozia productiei de argint de calitate in secolul al XX-lea.

In fiecare dintre noi, exista lumina si umbra, ganduri si sentimente de argint, pretioase si altele care cer a fi vindicate si iertate. Pretul tine de timp si de rabdare, tine de cunoastere. Fiecare om este asemeni unei bijuterii. Finisajele frumoase, culorile stralucitoare si materialul bine slefuit sunt cateva din conditiile de baza pentru calitatea unei bijuterii.

Din cand in cand, daruieste fara vreun motiv anume, fa surprize oamenilor care te inconjoara si adu-le bucuria in suflet si zambetul pe buze. Tine cont de regula aceea nescrisa, daruieste ce vrei tu insati sa primesti si fa-o cu inima deschisa. Bijuteriile sunt amintiri de pret, cunosc familii care le lasa mostenire pe cele mai frumoase, din generatie in generatie. Fiecare bijuterie are o insemnatate, asemeni florilor si fiecare gest frumos se intoarce intr-un moment sau altul.

Fiecare bijuterie pe care o dai in dar, da stralucire unei stele de pe cer; fiecare stea de pe cer aduce lumina, iar lumina inseamna viata si implinire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =